Časopis za pokrajino Posavje
20.05.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Brežiški likovniki razstavili plod letnega ustvarjanja

Objavljeno: Četrtek, 06.12.2018    Rubrika: KULTURA Redakcija
DSC01462
Članice in člani Društva likovnikov Brežice so v torek, 4. decembra, v Malem avditoriju Posavskega muzeja Brežice pripravili odprtje novoletne skupinske slikarsko-keramične razstave.

V nagovoru številnim prisotnim je predsednica DLB Kristina Bevc povedala, da so člani večino zadanega programa uspešno izpeljali: »Tako so letos za nami tečaj slikanja v oljni tehniki pod mentorstvom akademskega slikarja Gregorja Smukoviča, grafične delavnice pod mentorstvom likovne pedagoginje Alenke Venišnik in delavnica v kolažu pod mentorstvom Stanke Hrastelj.
DSC01480
Ponovno smo ustvarjali tudi v glini in oblikovali kose unikatne keramike pod mentorstvom akademske slikarke Nevenke Rušković.« Pripravili so tudi več skupinskih razstav in jih na ogled umestili v javni brežiški prostor. Nekaj članov je samostojno razstavljalo tako v brežiški občini kot tudi izven nje. Žal pa so se s skupinsko razstavo poslovili tudi od njihove dolgoletne članice in mentorice Cvetke Miloš.

Letošnji novoletni razstavljalci so: Vlado Cedilnik, Andreja Komočar, Marija Kukovica, Darko Oštrbenk, Olga Piltaver, Rado Romih (njegova dela so razstavljena v brežiškem Domu upokojencev in do 28.12. v razstavnem prostoru Gabronka, Bistrica ob Sotli), Vladka Sumrek, Metka Vimpolšek, Anton Zorko, Marko Zupančič, Mija Baškovč, Sonja Kostanjšek, Mihaela Prevejšek, Alenka Venišnik, Kristina Bevc, Branka Benje, Vesna Flis, Helena Frešer, Edith Lukež, Tatjana Potokar, Olga Rožman in Zlatka Vučinić.

Za glasbeni program sta poskrbela učenca GŠ Brežice Vid Kolić (klavir) in Katarina Petrič (violina).

N. J. S.        
 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte