Časopis za pokrajino Posavje
20.05.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Brežiški likovniki razstavljajo na treh lokacijah v Brežicah

Objavljeno: Torek, 24.04.2018    Rubrika: KULTURA Redakcija
DSC01185

Andreja Komočar (levo) in Tatjana Potokar

V sejni sobi Upravne enote Brežice Andreja Komočar z različnimi portreti to pot predstavlja Slikarsko sekcijo Društva likovnikov Brežice (DLB), Tatjana Potokar pa z različnimi keramičnimi izdelki in skulpturami Keramično in kiparsko sekcijo, obe ljubiteljski ustvarjalki in umetnici sta dolgoletni članici DLB, ki se še vedno izobražujeta na organiziranih delavnicah in tečajih.

V avli brežiške UE je do 6. maja na ogled skupinska razstava krajin, vedut in pejsažev članov DLB. Pod razstavo Do koder seže pogled so se podpisali slikarji: Mija Baškovč, Darko Oštrbenk, Sonja Kostanjšek, Olga Piltaver, Rado Romih, Vladka Sumrek, Jože Šterk, Metka Vimpolšek in Anton Zorko.

Do 13. maja pa se društvo v avli Doma kulture Brežice predstavlja s skupinsko razstavo Petdesetih odtenkov rumene. S paleto odtenkov rumene so se za razstavo spoprijeli: Kristina Bevc, Helena Frešer, Darko Oštrbenk, Olga Piltaver, Mihaela Prevejšek, Vladka Sumrek, Alenka Venišnik, Metka Vimpolšek in Anton Zorko ter lepo osončili in pozlatili prostor.

N. J. S.
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

04.08.2021 | Redakcija

Strela uničila dom družine Jan

07.05.2020 | Redakcija

Putrh, banka in puhalnik