Časopis za pokrajino Posavje
27.09.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Člani KD Leskovec pri Krškem gostovali v Novem Sadu

Objavljeno: Petek, 30.11.2018    Rubrika: KULTURA Bralci pišejo
DSC07083
V petek, 24. novembra, smo se člani Kulturnega društva Leskovec pri Krškem odpravili na gostovanje v Novi Sad. Na povabilo Društva Slovencev Kredarica smo se udeležili že šestih dnevov slovenske kulture v Novem Sadu.

Po nastanitvi v hotelu in ogledu mesta smo v soboto nastopili v Kulturnem centru Novi Sad. Za uvod v kulturni program so poskrbele članice naše glasbene sekcije, Pevke ljudskih pesmi Lastovice pod vodstvom Damjane Mlakar, s solistom Janezom Bizjakom. Po pozdravnem nagovoru Janeza Kerina, predsednika KD Leskovec pri Krškem, in Elze Ajduković, predsednice Upravnega odbora DS Kredarica, se je program nadaljeval z uprizoritvijo predstave Pica, da te kap!, režiserke Vesne Šinko.
DSC05321


Po končani prireditvi so nam številni obiskovalci zaupali, kako veseli so bili slovenske pesmi in besede, nato pa je sledilo druženje s predstavniki Društva Slovencev Kredarica ter izmenjava izkušenj in dobrih praks. Pester dan smo zvečer zaključili na do zadnjega kotička napolnjenem osrednjem novosadskem trgu, kjer je potekal slovesni koncert s katerim so v Srbiji obeležili stoletnico konca prve svetovne vojne, priključitve Vojvodine Srbiji ter ustanovitve države SHS.

Nedeljsko popoldne smo izkoristili še za ogled mesta Sombor, nato pa smo pot nadaljevali proti Leskovcu, kamor smo, polni prijetnih izkušenj in lepih spominov,  prispeli v večernih urah.
 
KD Leskovec pri Krškem          
Foto: Anton Hruševar
 
« Nazaj na seznam
»