Časopis za pokrajino Posavje
16.07.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Dobrodelni koncert ’Prijaznost ne pozna meja’

Objavljeno: Ponedeljek, 05.02.2024    Rubrika: KULTURA Sporočilo
OS Trzisce, koncert (2)

Za zaključek dobrodelnega koncerta so skupaj zapeli in zaigrali vsi nastopajoči na dobrodelnem dogodku.

Slovenci v februarju praznujemo kulturni praznik, ki je posvečen najpomembnejšemu slovenskemu pesniku Francetu Prešernu. Na Osnovni šoli Tržišče smo kulturno slovesnost, ki je potekala v četrtek, 1. februarja 2024, povezali z dobrodelno noto, saj so se zbirali prostovoljni prispevki za šolski sklad.

OS Trzisce, koncert (1)

Direktor podjetja CNC Tržišče Marko Borštnar, učenec Lan Trpinc in ravnateljica mag. Mateja Repovž Lisec po prejemu darežljive donacije.

Prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku je zaznamovala velikodušna donacija uspešnega domačega podjetje CNC Borštnar, ki nas je razveselilo z 18 podarjenimi tabličnimi računalniki znamke Lenovo. Direktor podjetja Marko Borštnar je ob predaji računalnikov dejal, da želijo s svojim dejanjem omogočiti učenkam in učencem lažje ter kakovostnejše izobraževanje. V podjetju tudi sami ves čas vlagajo v tehnologijo, zato dobro vedo, da je razvijanje veščin na tem področju izjemno pomembno. Dragoceno darilo – tablični računalnik – je ob navzočnosti ravnateljice mag. Mateje Repovž Lisec sprejel predstavnik šolske skupnosti Lan Trpinc. Nekaj prijaznih misli sta z navzočimi na dobrodelni prireditvi delila župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk,  in ravnateljica.

Na koncertu so poleg otroškega in mladinskega pevskega zbora ter glasbene pripravnice OŠ Tržišče v sodelovanju z Dejanom Jakšičem na klavirju nastopili še vokalna skupina Veritas, Legende, Cik-Cak kvintet in Vzrock, ki so s svojim igranjem in petjem popestrili četrtkov večer ter navdušili obiskovalcev polno športno dvorano.

Vesna Perko, foto: Mario Skušek

#povezujemoposavje

 
« Nazaj na seznam
»