Časopis za pokrajino Posavje
19.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Dotik z radeškim godalnim orkestrom Strunikat

Objavljeno: Nedelja, 10.03.2024    Rubrika: KULTURA Redakcija
Strunikat, Dotik (11)

Godalni orkester Strunikat in s šopkom Maja Glavač ob zaključku koncerta, ki mu je sledil še dodatek.

V včerajšnjem sobotnem večeru je potekal v Domu kulture Radeče koncert članic in članov KD Godalni orkester Strunikat, ki ga vse od nastanka pred več kot desetletjem vodi prof. violine, zaposlena na GŠ Laško – Radeče Maja Glavač.

Glasbenice in glasbeniki so obiskovalkam in obiskovalcem, ki so se tudi tokrat v zelo velikem številu odzvali prijaznemu vabilu na že tradicionalni koncert, podarili prekrasen večer s skladbami, ob katerih so se prebujala nežna čustva. Uvod v dobro obiskan glasbeni dogodek je bila skladba Over the Rainbow, napisana leta 1939 za film Čarovnik iz Oza, v katerem jo je zapela v glavni vlogi kot Dorothy Gale igralka Judy Garland. Za romantičen zaključek dobro trajajočega koncerta, ki mu je sledil še dodatek, so »Strunikatovci« zaigrali še legendarno Can’t Help Falling in Love, ki jo je kralj rock’n’rolla Elvis Presley posnel leta 1961 za album Blue Hawaii. Doživeto odigrane skladbe (vseh je bilo 14) je prijetno dopolnjeval še recital treh izbranih pesmi v interpretaciji Bojana Sumraka, ki je violino položil na sedež v godalnem orkestru, katerega član je vse od ustanovitve, ter se prepustil liričnemu besedilu.

Bil je navdihujoč večer, poln igrivih tonov, ki so se prepletali in ustvarjali zanimivo glasbeno zgodbo v počastitev valentinovega, dneva žena in gregorjevega.

S. R.

#povezujemoposavje

 
« Nazaj na seznam
»