Časopis za pokrajino Posavje
20.05.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Društvo likovnikov Brežice in članica Kristina Bevc razstavljata ob 8. marcu

Objavljeno: Ponedeljek, 08.03.2021    Rubrika: KULTURA Sporočilo
147082235_4219950784683676_7525234945029169440_o

Izdelek članice DLB Kristine Bevc v okviru razstave Videti nevidno

Če so imeli v Društvu likovnikov Brežice ob kulturnem prazniku možnost postavitve razstave samo na spletu, so glede na epidemiološke razmere sedaj lahko postavili prvo letošnjo razstavo na ogled tam, kamor razstave tudi spadajo - to je v dejanski prostor.

8. marec, mednarodni dan žena, obeležujejo brežiški likovniki z razstavo grafične skupine v okviru likovne sekcije Društva likovnikov Brežice pod nazivom Videti nevidno v živo. Njihova spletna razstava pred enim mesecem je bila le kratek uvod v tisto, kar so ustvarjalci pripravili na grafični delavnici v tehniki slepega tiska. Razstavo si lahko ogledate v avli Upravne enote Brežice, kratek opis pa je na voljo tukaj.

Samostojna razstava Kristine Bevc

Brežiška likovnica Kristina Bevc se za 8. marec predstavlja s svojo samostojno razstavo slik z naslovom Cvetne asociacije. Nežne barve in čudovito cvetje s specifično lahkotno, a prefinjeno tehniko je njen osnovni motiv. Popelje nas v domišljijski cvetni vrt, kjer lahko za trenutek pozabimo na vse tiste drugačne barve resničnega sveta. Ali pa je ta cvetni vrt lahko tudi naša realnost? Samo zaželeti si in močno hoteti je potrebno. Večino razstavljenih del Kristina predstavlja javnosti prvič in znova potrjuje svoj odličen slog. Razstavo si lahko ogledate v sejni sobi Upravne enote Brežice, več o njej pa tukaj.

Vir: DLB
« Nazaj na seznam
»