Časopis za pokrajino Posavje
20.05.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Društvo likovnikov Brežice vabi na ogled skupinske instalacije Drevo in grafičnih del

Objavljeno: Petek, 07.08.2020    Rubrika: KULTURA Sporočilo
DREVO - razstavljavci
Brežiški likovniki vas tudi v poletnem času prijazno vabijo na ogled dveh razstav v središču mesta. Za steklom vitrin nekdanje trgovine Darila Don pri Občini Brežice so člani keramično-kiparske sekcije postavili skupinsko instalacijo DREVO.

Predsednica Zlatka Vučinić, idejna in tehnična vodja, o projektu: "Predstavljena keramična instalacija PROSTOR – ZRAK (DREVO) je prva izmed načrtovanih instalacij Društva likovnikov Brežice na to temo. Z njo društvo želi poudariti izraznost skupnega izdelka v odnosu do posameznikove individualnosti, kjer se ustvarjalna nota posameznika zlije z ostalimi ustvarjalci v skupini v uglašeno celoto. Sama instalacija je večplastna tako po tehniki izdelave kakor tudi po vsebini, ki jo izraža. Posamezni elementi so izdelani v obliki in velikosti prepuščeni ustvarjalni tehniki posameznikov v skupini. Elementi so izdelani iz šamotirane gline, pečeni najprej v električni peči, nato pa glazirani z različnimi glazurami ter pečeni v raku tehniki, v obvara tehniki in standardno v električni peči na 1050 ˙C. S končno obliko sestavljenih elementov je nakazan prostor, ki nam je dan, v katerem živimo, ki nam daje zrak, ki ga dihamo; je naravni prostor, v katerega posegamo in nanj tudi vplivamo."

Instalacija je na ogled od 29. 7. pa vse do septembra 2020.

Nato pa je obvezno treba pokukati tudi v Kavarno še na ogled grafičnih del njihove članice, likovne pedagoginje Alenke Venišnik.

Vir: DLB
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte