Časopis za pokrajino Posavje
20.05.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Grafične zgodbe brežiških ulic in Zorkova gola jesenska jutra

Objavljeno: Ponedeljek, 09.11.2020    Rubrika: KULTURA Redakcija
Diapozitiv3
Kljub omejitvam današnjega časa so brežiški likovniki uspeli ustvariti »grafične zgodbe brežiških ulic« z namenom, da bi počastili brežiški praznični oktober. Predstavljajo se z deli, ki so nastala na grafični delavnici v tehniki frotaž (fr. frottage - tehnika prenašanja teksture predmeta, ki leži pod papirjem ali platnom).

Udeleženci delavnice so ustvarjali pod mentorstvom likovne pedagoginje Alenke Venišnik, odtise pokrovov in jaškov so zbirali na Ulici Stare pravde in na Prešernovi cesti. Venišnikova je dela za razstavo izbrala in uredila, a so razstavljena dela na ogled na oknih Doma kulture Brežice (na FB in DLB) in so zgolj uvod v ogled vseh zgodb.
DLB_frotaž 4-001


Grafično delavnico so oblikovali Kristina Bevc, Tanja Kržan, Olga Piltaver, Tatjana Potokar, Alenka Venišnik in Anton Zorko.

Zorko razstavlja gola jesenska jutra

20201013_104710
Zorko na Štafelajih pri Renati v jedru mesta obiskovalce (ko bo spet možno) vabi na razstavo slik golih jesenskih juter, kar pomeni, da je njegov motiv ženska v jutranjih trenutkih ob prijetnih sproščenih gibih in zamišljenimi pogledi.

N. J. S., foto: DLB

#povezujemoposavje
 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

21.01.2021 | Redakcija

Posodica v obliki ženskega telesa

15.01.2022 | Oglas

Iz odpadka v zeleno energijo