Časopis za pokrajino Posavje
4.10.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Hvala za žur, hvala za Vejžde žur

Objavljeno: Sobota, 20.05.2023    Rubrika: KULTURA Sporočilo
Siddharta 02 (Foto Marko Alpner)

Vejžde žur je privabil več kot 2000 obiskovalk in obiskovalcev od blizu in daleč.

V soboto, 13. maja, se je na parkirišču pri Bazenu Sevnica odvijal tradicionalni Vejžde žur v organizaciji Študentskega kluba Sevnica.

Ozji organizacijski odbor

Sanja Slemenšek, Eva Zaman in Gal Safran v družbi Vlada Kreslina.

Vejžde žur se je odvil že dvanajstič, v letošnjem letu v razširjeni obliki kot festivalni dogodek. Po 15 letih od nastopa Siddharte na festivalu Grand Rocku leta 2008 v grajskem parku na sevniškem gradu se je takratna mlada skupina 13. maja letos vrnila v Sevnico kot največje ime na slovenski glasbeni sceni. Poleg Siddharte je nastopil legendarni Vlado Kreslin z Malimi bogovi, občinstvo pa so ogreli in na koncu pospremili glasbeni ritmi lokalne skupine RockDefect. Za obiskovalce smo pripravili glasbeno presenečenje. Po dolgem času sta združila vokale Vlado Kreslin in Tomi Meglič ob pesmi Od višine se zvrti, z njima pa je prepevala navdušena množica ljudi.

Vejžde žur 2023 je bil po obsegu produkcije in številu obiskovalcev največji koncertni dogodek v sevniški občini, odkar je ugasnil znani festival Grand Rock. Dogodek je bil nekaj dni prej razprodan. Pod šotorom je žuralo 2000 ljudi, od tega je bila polovica vstopnic prodana v ostale slovenske regije, prav tako pa tudi v Avstrijo in na Hrvaško. Pridružili smo se projektu Gremo z vlakom pod pokroviteljstvom Slovenskih železnic.

Zahvaljujemo se vse obiskovalcem za fenomenalno vzdušje, iskrena hvala nastopajočim, sponzorjem in partnerjem dogodka, da ste nam pomagali uresničiti naše sanje – organizirati največji koncert v Sevnici. 2000-krat hvala za nepozaben večer vseh generacij, se zopet vidimo prihodnje leto!

Vir: Študentski klub Sevnica. foto: K. Bec, M. Alpner
« Nazaj na seznam
»