Časopis za pokrajino Posavje
4.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Jubilejni 20. extempore - otroških izdelkov je že blizu 2000

Objavljeno: Ponedeljek, 30.11.-0001    Rubrika: KULTURA
Jubilejni 20. extempore - otroških izdelkov je že blizu 2000 Pred Lamutovim likovnim salonom v Kostanjevici na Krki je nocoj potekala otvoritev razstave likovnih del jubilejnega, 20. otroškega extempora. Na njem je preko dneva na temo »Krka pa teče dalje...« ustvarjalo 113 osnovnošolcev iz 39 slovenskih osnovnih šol in hrvaške Bregane, pri tem pa jim je pomagalo deset mentorjev, to so bili: Gorazd Šimenko, Jože Marinč, Martin Šuštaršič, Damjana Stopar Štrovs, Jože Kotar, Mojca Lampe Kajtna, Rajko Čuber, Sebastjan Šeremet, Urška Kuplenik in Simon Kajtna. Razstava poslikanih majic bo odprta do 4. maja.

Ravnateljica kostanjeviške osnovne šole Melita Skušek je na otvoritvi povedala, da se skupno število izdelkov na extemporih približuje številki 2000, otvoritve pa se je udeležil tudi pobudnik projekta, nekdanji ravnatelj Matjaž Zajelšnik. Številne udeležence otvoritvene slovesnosti, obenem posvečene tudi bližajočemu se dnevu upora proti okupatorju, je pozdravil župan Mojmir Pustoslemšek, razstavo pa je odprl direktor Zavoda za šolstvo mag. Gregor Mohorčič.

V kulturnem programu so s pevskimi in recitacijskimi nastopi sodelovali učenci in učenke OŠ Jožeta Gorjupa Kostanjevica na Krki, Pihalni orkester Kostanjevica na Krki, na koncu pa so zapele še članice ženske vokalne skupine Coronke.P.P.

« Nazaj na seznam