Časopis za pokrajino Posavje
3.10.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Kavarna z najlepšim razgledom in Sevniško grajsko poletje

Objavljeno: Ponedeljek, 05.06.2023    Rubrika: KULTURA Redakcija
Matej Govekar, grajska kavarna

Kavarna na gradu Sevnica bo ob vikendih odprta, pravi sevniški gostinec Matej Govekar.

1. junija je po daljšem času odprla vrata kavarna na sevniškem gradu, ki se lahko pohvali s teraso in najlepšim razgledom na del doline reke Save.

Za odprtje kavarna, ki bo delovala samo ob vikendih, se je odločil sevniški gostinec Matej Govekar. »Sem domačin, Sevničan, lokal imam pod sevniškim gradom in v letošnjem poletju sem se odločil, da se z gostinsko ponudbo preizkusim še na gradu, kjer je bil lokal dalj časa zaprt. Lokacija grajske kavarne je izjemna, ima čudovit razgled, tako da je užitek popiti kavico ali kaj drugega na terasi,« pojasni.

Sevnisko grajsko poletje + Manca Spik (1)

Čakanje na generalko sevniških Osmink pred skupnim nastopom ...

Grajska kavarna bo odprta ob petkih od 15. do 22. ure, ob sobotah in nedeljah pa od 10. do 19. ure, a prijazni gostinec glede delovnega časa doda, da ga bo mogoče podaljšati, če bo dovolj obiskovalcev in teh je bilo 1. junija kar precej, saj se je omenjenega dne začelo tudi Sevniško grajsko poletje in glasbena gostja, priljubljena pevka Manca Špik, ki je nastopila s svojo glasbeno ekipo, je privabila lepo število obiskovalk in obiskovalcev.

SEVNIŠKO GRAJSKO POLETJE S KONCERTOM ODPRLA PEVKA MANCA ŠPIK

Manca Spik in Osminke

... s slovensko pevko Manco Špik in njeno spremljevalno skupino.

Pevka je pred slabim letom dni na sevniškem gradu posnela videospot za svojo pesem Res sem te ljubila in takrat si je zaželela, da bi imela na njem tudi svoj koncert, kajti na gradu v Sevnici še nikoli ni nastopila. Navzoče je med posameznimi odpetimi pesmimi popeljala tudi skozi svojo osebno življenjsko zgodbo in med drugim razkrila, da je odru in petju predana že 18 let ter da je za kar lepo število pesmi sama napisala besedilo. Na koncertu je zapela nekaj pesmi še v duetu s klaviaturistom iz spremljevalne skupine Žigo Jamnikom, s katerim je posnela tudi skupen videospot za pesem Serenada.

Dodatna popestritev večera je bil še skupen nastop Mance Špik in mladinskega pevskega zbora Osminke OŠ Sava Kladnika Sevnica pod vodstvom prof. glasbe Nataše Vidic, za kar so bili nastopajoči nagrajeni še s posebej močnim in dolgim aplavzom.

S. R.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte