Časopis za pokrajino Posavje
14.07.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Knjižnica Brežice in Dom upokojencev Brežice zaključila bralno leto

Objavljeno: Petek, 05.07.2024    Rubrika: KULTURA Sporočilo
Zaključek bralnega leta v Domu upokojencev Brežice_1
V četrtek, 27. junija 2024, smo zaključili še eno uspešno bralno sezono, ki je potekala v navezi Doma upokojencev Brežice in Knjižnice Brežice. S koncem šolskega leta gremo na počitnice tudi člani bralnih klubov Lastovke in Mlade lastovke, ki se pod streho Doma upokojencev Brežice srečujemo ob četrtkih. Skozi šolsko leto si dopoldan obogatimo z branjem in poslušanjem vsebin iz najrazličnejših knjižničnih virov.

Letošnja druženja smo obarvali s spoznavanjem lepot naše domovine. Ob knjigah smo spoznavali značilnosti in odkrivali posebnosti nekaterih mest Slovenije. Nad mnogočem smo bili presenečeni. Kako debela drevesa rastejo pri nas, kje stoji najvišji dimnik, kje izvemo več o vesolju, katere kulinarične posebnosti lahko okušamo, kje vse najdemo kraške jame, katere živali nas lahko presenetijo na sprehodu … Vse leto smo se tako ob knjigah in fotografijah »potepali«, vmes smo še kakšno zapeli in se seznanili z osebnostmi, ki so zaznamovale svoj in današnji čas. Ob posebnih priložnostih smo s skupnimi močmi pripravili prireditev, namenjeno stanovalcem Doma, katero so z recitacijami, pesmijo in brano besedo sooblikovali zaposleni v Domu, stanovalci in knjižničarka.

Sodelovanje med Knjižnico Brežice in Domom upokojencev Brežice poteka že od leta 2012. Za stanovalce Doma omogočamo izposojo gradiva. Skozi vse leto jim želeno gradivo tudi dostavimo. V letošnji bralni sezoni je tako pot v domske prostore našlo več kot sto knjig z leposlovno in strokovno vsebino.

V pričakovanju klepeta s prijatelji, poletne vročine in počitniških potepanj med knjižnimi platnicami smo 12. bralni sezoni pomahali v slovo. In ni skrivnost, da že snujemo nove bralne potepe in da knjižničarka Andreja že išče bralne namige za jesen 2024.

Andreja Dvornik, Knjižnica Brežice
« Nazaj na seznam