Časopis za pokrajino Posavje
14.07.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Leskovški kulturniki gostovali v Srbiji

Objavljeno: Ponedeljek, 08.05.2017    Rubrika: KULTURA Bralci pišejo
100_9248
V četrtek, 27. aprila, se je KD iz Leskovca pri Krškem odzvalo na povabilo KD iz Srbije in trikrat izvedlo igro Branislava Nušića »Žalujoči ostali«.

Po prihodu v Beograd in nastanitvi v hotelu Kasina so v večernih urah v Kulturno športnem centru Kostolac odigrali prvo predstavo. Predstavo si je ogledalo preko 50 gostov iz Beograda, ambasador Slovenije Vladimir Gašparič, predstavniki Nacionalnega sveta slovenske nacionalne manjšine, predstavniki lokalne oblasti iz Požarevca in Kostolca, domačini in domače amatersko društvo, ki je to igro že igralo in je želelo videti, kako jo odigra KD iz Leskovca pri Krškem. Po končani predstavi so jih pogostili z večerjo, žirija pa določila ali izbrala tudi najboljšega igralca ali igralko - to je Klavdija Mirt, ki je prejela spominsko plaketo, društvo pa zahvalnico.

Naslednji dan je društvo zopet v večernih urah nastopilo v Guduruci, kjer so od domačega društva prejeli zahvalnico, z večerjo pa so jih pogostili v družinski vinski kleti Selecta. KD Leskovec pri Krškem je svojo mini gledališko turnejo po Srbiji zaključilo v Novem Sadu, kjer so obiskali še društvo Slovencev Novi Sad – Kredarica, kjer so ponovno prejeli zahvalnico in bili pogoščeni z večerjo. Polni prijetnih doživetij so se v nedeljskem večeru vrnili v Slovenijo, na poti domov pa jih je spremljala vesela glasba harmonik. 

Anton Hruševar
 
« Nazaj na seznam