Časopis za pokrajino Posavje
19.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Likof na temo cirkusa

Objavljeno: Torek, 24.05.2022    Rubrika: KULTURA Redakcija
Likof 2022 - sola dr. mihajla rostoharja (128)

Učenci so obiskovalce povabili v cirkus ...

Oder krškega hrama kulture se je v današnjem dopoldnevu spremenil v cirkus, v katerem so zapolnjeno dvorano z obiskovalci z raznolikimi točkami, v katerih ni manjkalo plesa, glasbe, akrobatskih in drugih spretnostnih prvin, predvsem pa razposajenosti, srčnosti in volje, navdušili učenci in učitelji Osnovne šole dr. Mihajla Rostoharja.

Likof 2022 - sola dr. mihajla rostoharja (57)

Ravnateljica dr. Barbara Smolej Fritz

Kot je povedala ravnateljica OŠ dr. Mihajla Rostoharja dr. Barbara Smolej Fritz, so priprave na osrednjo tradicionalno šolsko prireditev stekle že pred več meseci, pri čemer so si bili pri izbiri letošnje teme enotni, da mora ta postreči z vsem, za kar smo bili v družbi v preteklih dveh letih prikrajšani: »Da mora letošnja prireditev še posebej širiti veselje, radost, optimizem, razigranost, obenem pa izražati vrednote, ki jih živimo in za katere se zavzemamo na šoli. In cirkus je vse to: v prvi vrsti velika družina, v kateri si morajo vsi zaupati, se podpirati, pomagati, sodelovati. In če k temu dodamo še ogromno truda, znanja in energije vseh, lahko nastanejo čudovite stvari. Hvaležnost je pomembno stanje duha. Morajo jo gojiti tako odrasli, kot jo privzgajati tudi otrokom. In naj bo današnja prireditev obenem tudi zahvala vsem posameznikom, javnim institucijam, podjetjem, društvom in klubom, ki sodelujete z nami in nam tako ali drugače pomagate. Hvala, ker ste z nami in ker z nami delite radost trenutkov.«

Likof 2022 - sola dr. mihajla rostoharja (60)

Peter Planinc z Mestne občine Krško je zbranim zatrdil, da so aktivnosti za postavitev šotora v teku.

Spričo odrske uprizoritve učencev je radost z njimi, kolektivom in obiskovalci delil tudi vodja oddelka za družbene dejavnosti na Mestni občini Krško Peter Planinc, ki je na vprašanje razigranih klovnov, ali bodo dobili težko pričakovan »šotor?« (novo šolo, op. p.), zatrdil, da so priprave za njegovo postavitev že v teku, da pa se lahko vsi skupaj, še preden postavijo in raztegnejo vse stranice šotora, družno veselijo premostitvene pridobitve, lepo urejenih prostorov v Richlyjevi hiši na Vidmu, ki jih je Mestna občina Krško za potrebe šole že uredila in bodo, četudi v njih izobraževalni proces že poteka, uradno predani namenu v prihajajočih dneh praznika mestne občine Krško.

Likof 2022 - sola dr. mihajla rostoharja (147)

Občinstvo je nastopajoče nagradilo s stoječimi ovacijami.

Zatem so učenci s svojimi mentorji na odru uprizorili cirkuške točke: Klobučki sreče, Ples s kačo, Klovnovo srce, Mala klovnovska šola, Klovni v akciji, folklorni ples Požugana, Sinhrono plavanje, Sreča – Alegria, Prehitri svet – cirkus, Ples s stoli, Dunajski valček, Cirkus kafe in zaključili odrsko uprizoritev s skupno točko To smo mi: »Ko skupaj smo, vse lažje je in skupaj nam lahko uspe. Z nas žari, se blešči, naša moč v nas gori – to smo mi. Objel te vsakič bom močno, ker ti si dal mi to, da jaz sem lahko nekdo ...«

Likof 2022 - sola dr. mihajla rostoharja (28)

Razstava je v klubski sobi KD na ogled do 10. junija.

Letošnji Likof so učenci in zaposleni na šoli pospremili tudi z razstavo likovnih del in izdelkov na temo cirkusa, ki je na ogled v klubu KD Krško še do 10. junija, ter po tradiciji z likofom pečenih dobrot, s katerimi so pogostili obiskovalce.

B. M.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

27.05.2019 | Oglas

Kako hitro do specialista?

12.09.2019 | Redakcija

Solatarska ciza z Drnovega

04.12.2020 | Redakcija

Ribiški pripomočki prednikov