Časopis za pokrajino Posavje
13.11.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Literarni večer o Ivanu Cankarju

Objavljeno: Petek, 17.08.2018    Rubrika: KULTURA Bralci pišejo
DSC06840
Tradicionalni »VEČER OB VODNJAKU«, ki ga KD Leskovec pri Krškem že peto leto zapovrstjo prireja na večer pred Marijinim vnebovzetjem, 14. avgusta, smo to leto  posvetili literarni dediščini Ivana Cankarja.

Zaradi slabšega vremena smo dogodek izpeljali v dvorani v večnamenskem prostoru krajanov v Leskovcu. V prijetnem in sproščenem vzdušju nas je okoli trideset ljudi sooblikovalo kulturni dogodek. Rdečo nit in predstavitev Cankarjeve poti je pripravila in moderirala Mojca Pacek, vodja literarne sekcije. V ospredju dogodka je bilo branje odlomkov iz Cankarjevih del, ki so jih članice domačega kulturnega društva brale po v naprej pripravljenem izboru.
DSC03478
Moderatorka večera je povabila tudi ostale prisotne, če bi se želeli na kakršen koli način vključiti v pogovor na temo ali k branju. Pri tovrstnem druženju si želimo zabrisati strogo mejo med nastopajočimi in gledalci in na ta način vzpodbuditi čim več prisotnih k aktivnemu sodelovanju, razmišljanju, kulturnemu soustvarjanju. Z lepoto glasbe in glasu je večer popestrila članica Kristina Lovšin Salmič. Ob koncu je predsednik društva Janez Kerin vsem prisotnim zaželel prijeten praznik naslednji dan in nas opomnil, da smo na nek način nasledniki KD Ivan Cankar, ki je v povojnih letih delovalo v Leskovcu z dramsko sekcijo. Kot se za prijeten večer med prijatelji in znanci, med ljubitelji kulturnih dogodkov spodobi, smo večer zaključili ob prijetnem klepetu in kapljici rujnega. Dobrodošli spet naslednjega 14. avgusta prihodnje leto.
 
za KD Leskovec pri Krškem: Klavdija Mirt        
Foto: Anton Hruševar
 
« Nazaj na seznam
»