Časopis za pokrajino Posavje
30.03.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Ločki godbeniki zlati, mažoretke srebrne

Objavljeno: Ponedeljek, 30.11.-0001    Rubrika: KULTURA
Ločki godbeniki zlati, mažoretke srebrne Pred dobro uro so Loče bučno sprejele svoje zlate godbenike in srebrne možoretke, ki so se vrnili iz španske Santa Susanne, kjer so se udeležili mednarodnega tekmovanja pihalnih orkestrov in mažoretk. Ob prihodu so jim pozdravne misli namenili brežiški župan Ivan Molan, v imenu Krajevne skupnosti Dobova je spregovorila Branka Stergar, v imenu Ločanov pa Vlado Guček. Za topel sprejem v hladno nedeljsko jutro se je zahvalil predsednik Gasilskega pihalnega orkestra Loče Damjan Škaler.

Zbrani pa nadaljujejo druženje ob pogostitvi ter ritmih ansambla Bend zadja šansa v sestavi Željka Kelharja, Marka in Tee Škvarč ter Mateja Vučajnka.

Za naš medij pa je Škaler še povedal, da je bilo tekmovanje organizirano v treh kategorijah in sicer koncertnem, figurativnem korakanju in predstavitvi mažoretnih skupin. Udeležilo se ga je 12 skupin iz Danske, Italije, Francije, Španije, Kanarskih otokov in Slovenije.

Dirigentsko palico ločkih godbenikov vihti Daniel Ivša, mažoretke pa vodi Maja Frigelj. Dobovske mažoretke so tokrat nastopile prvič in po besedah Frigljeve so se več kot odlično odrezale.

Tedensko bivanje v Španiji je bilo sicer naporno, vendar so jim gostitelji pripravili zanimiv program, med drugim so si ogledali Barcelono, viteške igre, slovenskim in tujim turistom pa je Trobilna sekcija zaigrala na ulici. Seveda pa so se stkale tudi niti sodelovanja, saj so z italijanskim orkestrom navezali stik in se dogovorili o nadaljnjih tudi skupnih ustvarjalnih korakih.

M. K. M.

« Nazaj na seznam