Časopis za pokrajino Posavje
20.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

M.ARS kvartet zaoral ledino v 19. sezono Aninih glasbenih večerov

Objavljeno: Sreda, 30.06.2021    Rubrika: KULTURA Redakcija
AGV 2021_M.ARS kvartet (1)

M.ARS kvartet med nastopom v cerkvi sv. Ane

Minulo soboto je v podružnični cerkvi sv. Ane v Leskovcu pri Krškem potekal prvi v ciklu štirih Aninih glasbenih večerov, ki se bodo zvrstili v letošnjem poletju. Okrog trideset obiskovalcev je prisluhnilo Mozartovim mojstrovinam, ki so jih izvedli člani godalnega kvarteta M.ARS.

Z glasbo zaznamovan večer sta organizirala Kulturno društvo Leskovec pri Krškem in Župnija Leskovec pri Krškem. Anini glasbeni večeri v tem letu potekajo že 19., na kar smo organizatorji, domače kulturno društvo in domača župnija, ki znamo ustvarjalno dihati drug z drugim in s krajem, zelo ponosni.

AGV 2021_M.ARS kvartet (8)
M.ARS kvartet, ki bo prihodnje leto praznoval 10-letnico obstoja, sestavljajo violinistke Mojca Menoni Sikur, Nina Pirc in Mateja Ratajc Kragelnik (slednji sta posavskih korenin, natančneje iz Krškega in iz Rovišča) ter Martin Sikur na violončelu. Vsakega izmed godalno povezane četverice je pot vodila v prestolnico, kjer so glasbo doštudirali na Akademiji za glasbo, v iskanju še bolj širokega in poglobljenega znanja pa tudi v tujino, kjer so svoj glasbeni talent še nadgrajevali in izpopolnjevali. Zbranim je M.ARS kvartet zaigral Divertimento v F-duru in Godalni kvartet št. 14 v G-duru, K.387 »Pomladni kvartet«. Program je povezovala Doroteja Jazbec, tudi v letošnjem letu je umetniška vodja projekta Mihaela Komočar Gorše, organizacijske vajeti pa so v rokah Mateje Žarn Čepin.

Naslednji Anin glasbeni večer bo potekal v ponedeljek, 26. julija, ko bosta v prijetnem ambientu leskovške cerkvice zaigrala člana Klavirskega dueta Bonissiva, ki ga sestavljala pianist Urban Učanjšek ter flavtistka in vokalistka Anamarija Božič.

D. J., KD Leskovec pri Krškem, foto: Anton Hruševar
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte