Časopis za pokrajino Posavje
26.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Milozvočen koncert brežiških Solzic

Objavljeno: Ponedeljek, 13.05.2019    Rubrika: KULTURA Redakcija
solzice_koncert_brezice 2019 (90)

Brežiške solzice so ponovno navdušile na tradicionalnem koncertu v mesecu maju.

V Viteški dvorani brežiškega gradu je minuli petek pod večer številne zbrane slušatelje z milozvočnim koncertom ponovno navdušila Vokalna skupina Solzice. Repertoar je obsegal 12 pesmi tako slovenskih kot tujih skladateljev, obiskovalce pa so pevke z zborovodkinjo Marjetko Podgoršek Horžen nagradile še z dvema dodatnima skladbama, njihov odhod iz dvorane pa so v znak priznanja pospremili ob bučnem aplavzu stoje.

solzice_koncert_brezice 2019 (122)

Med koncertnim odmorom (levo) zborovodkinja Marjetka Podgoršek Horžen in (desno) predsednica skupine Petra Uršič Novaković

Brežiške Solzice so bile pod okriljem Glasbene šole Brežice ustanovljene v šolskem letu 1990-1991, kar pomeni, da neprekinjeno, če tudi se je sestava pevk in številčnost zasedbe skozi leta nekoliko spreminjala, delujejo že 29 let. Do sedaj so nanizale vrsto izstopajočih nastopov in bile za kakovostne izvedbe skladb nagrajene s priznanji in najžlahtnejšimni odličji tako na domačih kot tujih odrih, vsako leto pa v mesecu maju za domače slušatelje in druge ljubitelje zborovske pesmi izvedejo tradicionalni letni koncert, kakršnemu smo bili priča tudi letos. Ta je bil ob zaključku tudi priložnost za pohvale in zahvale tako izvajalkam, zborovodkinji kot pripravljavcem koncerta in vodstvu glasbene šole, v kateri je vokalna skupina sicer ena izmed skupno kar devetih orkestralnih zasedb. S klavirsko spremljavo je petje oplemenitila prof. Pierina Cavaliere Mršić, z vezno besedo pa Romana Žnideršič.

B. M.
« Nazaj na seznam