Časopis za pokrajino Posavje
19.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na 9. reviji pihalnih orkestrov slovenskih glasbenih šol tudi GŠ Sevnica

Objavljeno: Sreda, 17.04.2024    Rubrika: KULTURA Sporočilo
Pihalni orkester GŠ Sevnica s solistoma, pozavnistoma, Arianom Švelcem in Jonom Tuhtarjem

Pihalni orkester GŠ Sevnica s solistoma, pozavnistoma, Arianom Švelcem in Jonom Tuhtarjem

Pihalni orkester Glasbene šole Sevnica se je v petek, 12. aprila, udeležil 9. revije pihalnih orkestrov slovenskih glasbenih šol.

Revija poteka bienalno pod okriljem Zveze slovenskih glasbenih šol. Tudi letošnja je bila v organizaciji Glasbene šole skladateljev Ipavcev Šentjur izvedena v Ipavčevem kulturnem centru v Šentjurju.

Pihalni orkester GŠ Sevnica s pevcema Andrejo Turk in Mihaelom Zemetom

Pihalni orkester GŠ Sevnica s pevcema Andrejo Turk in Mihaelom Zemetom

Na reviji je naš orkester GŠ Sevnica pod vodstvom dirigenta Francija Lipovška sodeloval že petič. Revijalne nastope spremlja strokovni ocenjevalec, letos je to vlogo ponovno prevzela dirigentka Andreja Šolar, ki je tudi letošnji nastop našega orkestra izjemno pohvalila in ga izpostavila kot zgleden primer šolskega orkestra. Kot solisti so se s pihalnim orkestrom predstavili: pozavnista, člana orkestra, Arian Švelc in Jon Tuhtar, ter pevca Andreja Turk in Mihael Zeme.

Pohvala in čestitke za prizadevno delo gredo vsem članom orkestra ter seveda dirigentu Franciju Lipovšku, ki skrbi za kvalitetno orkestrsko vzgojo in je z zglednim in predanim delom ter ljubeznijo do glasbe odličen vzor mladim.

Vir: Glasbena šola Sevnica
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte