Časopis za pokrajino Posavje
20.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Noč knjige v Knjižnici Sevnica obogatila Alenka Kesar

Objavljeno: Petek, 26.04.2024    Rubrika: KULTURA Sporočilo
Alenka Kesar, Knjiznica Sevnica (22)

Dolgoletni gimnazijski prijateljici, avtorica treh knjižnih uspešnic Alenka Kesar (desno) v pogovoru z Diano Dernač Kosar

V sredo, 24. aprila 2024, smo tudi v Knjižnici Sevnica obeležili Noč knjige oz. svetovni dan knjige in avtorskih pravic, ki ga vsako leto obeležujemo 23. aprila.

V goste smo povabili Posavki, dolgoletni gimnazijski prijateljici – iskreno, iskrivo in nasmejano nekdanjo Krčanko Alenko Kesar ter nekdanjo Sevničanka Diano Dernač Kosar, ki je spretno in brez dlake na jeziku moderirala pogovorni večer, skozi katerega sta gostji predstavili vsa tri knjižna dela Alenke Kesar - Čez mavrico, Druga žena in Da bi sladko zaspala. Gostji sta pretežno žensko občinstvo očarali s čustveno pripovedjo o ločitvi, razširjeni družini, odnosih, a tudi o žalovanju in globoki izgubi. »In če je kaj dobrega v tem, da izgubiš izjemno ljubljeno osebo, če temu sploh lahko rečemo dobro, je to, da preživiš. Boli, tako zelo boli, da misliš, da ne boš preživel. V takšnih trenutkih pa najbolj in zgolj pomaga le objem,« je med drugim dejala odkritosrčna in topla osrednja gostja Alenka Kesar. In kakšen je recept za zadovoljno življenje? »Na koncu je res samo ljubezen. Ta je tista, ki ti pomaga preživeti, ta je tista, ki naredi življenje smiselno, vredno, pomembno. Samo ljubezen,« je poudarila avtorica omenjenih knjižnih del.

T. Mikolič
« Nazaj na seznam
»