Časopis za pokrajino Posavje
16.07.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Odprtje razstave učenke Lise Kolarič v kulturnem domu v Dobovi

Objavljeno: Petek, 05.07.2024    Rubrika: KULTURA Bralci pišejo
razstava_59

Mlada umetnica Lisa Kolarič (desno) ...

V petek, 28. junija, je v Kulturnem domu Dobova potekalo odprtje prve likovne razstave učenke Lise Kolarič. V pozdravnem nagovoru je predsednica Turističnega društva Dobova Branka Stergar poudarila, da že nekaj let spremlja Lisina likovna ustvarjanja in da jo je letos impresionirala risba muce, zato se je odločila ter vprašala Lisine starše in Liso, če bi pripravili samostojno razstavo. In po pozitivnem odzivu je bil določen datum 28. junij 2024.

V programu prireditve je zapela Ajda Ogorelc pesem Part of your world, nakar je za vezno besedilo skrbela Nina Zupančič, ki je nanizala nekaj podatkov o Lisi in njenem talentu ter ljubezni do umetnosti. 
razstava_9

... najraje riše s svinčnikom.


Lisa bo kmalu dopolnila 11 let in je pravkar zaključila 5. razred Osnovne šole Brežice. Že od malih nog rada riše in ustvarja. Najprej se je veliko igrala s plastelinom in drugimi senzornimi igračami, kasneje pa je to zamenjala za svinčnik, barvice in čopiče. Njeno ustvarjalno pot je nadaljevala v 'Risarnici', likovnem krožku, ki ga obiskuje preko spleta in se uči različnih likovnih tehnik. Tam ustvarja pod vodstvom izkušenih mentorjev in akademskih slikarjev ter uspešno zaključuje že drugo leto.

Sledila je glasbena točka Gaje Ogorevc, ki je na prečno flavto zaigrala dve pesmi, in sicer Jaz pa grem na zeleno trav'co in Abeceda.
razstava_54

Med ogledom Lisine razstave


Nina je nadaljevala s predstavitvijo mlade umetnice. Ob risanju je Lisa tudi strastna ljubiteljica konj, kar boste gotovo opazili na njenih slikah. Redno obiskuje ure jahanja na kmetiji Zevnik, kjer s konji že preskakuje prave ovire. Poleg tega pa poje tudi v otroškem pevskem zboru Lučke, ki redno pripravlja koncerte z znanimi slovenskimi glasbeniki. Na današnji razstavi boste videli slike, ki jih je Lisa ustvarila v zadnjih letih. Iz slik je dobro razviden njen risarski napredek. Najraje riše s svinčnikom, saj ima rada detajle, ki jih tako najlažje upodobi, videli pa boste tudi slike, naslikane z drugimi tehnikami.

Program se je nadaljeval še s pesmijo A million dreams v izvedbi Veronike Pangrčič, nato pa smo prisluhnili še Gajini pesmi Moje dekle je še mlado.

Nina je k mikrofonu povabila Liso Kolarič, ki se je zahvalila organizatorju TD Dobova in vsem, ki so prišli na njeno prvo razstavo, v upanju, da bodo uživali v ogledu.

Preden so si obiskovalci ogledali razstavljena dela, je Ella Kralj zapela še pesem Tople oči.

Večer se je nadaljeval ob druženju, čestitkam Lisi in vtisih iz razstave.

Razstava je bila na ogled do 3. julija 2024, saj so si jo ogledali še otroci iz vrtca Najdihojca iz Dobove, nekaj članov TD in posameznikov ter udeleženci poletnega ustvarjalnega tabora skupaj s starši.

Vsi smo si bili enotni, da je Lisa res prava umetnica za svojih še ne 11 let.

Prispevek je nastal v sodelovanju z Lisino mamico Anjo Vogrinc.

Branka Stergar, predsednica TD Dobova
Foto: Davor Lipej
« Nazaj na seznam
»