Časopis za pokrajino Posavje
21.02.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Ogrnjena v biserni jubilej

Objavljeno: Ponedeljek, 30.11.-0001    Rubrika: KULTURA
Ogrnjena v biserni jubilej Nocoj je krška Glasbena šola s posebej pripravljeno koncertno izvedbo Simfoničnega orkestra pričela z obeleževanjem svoje 60-letnice delovanja. Celotno podobo šole je ob visokem jubileju pripravila nekdanja učenka Petra Petan, prireditev so soustvarili brežiški gimnazijci, popestrili pa so jo plesalci z njihovega plesnega oddelka, ki je eden od številnih, saj jo obiskuje skoraj 600 učencev rednega in izrednega programa, šola pa se ponaša tudi s posebnim programom, kamor so vključeni otroci s posebnimi potrebami.

Polni dvorani obiskovalcev je spregovoril ravnatelj Drago Gradišek, zbrane pa je nagovoril tudi krški župan Franc Bogovič.

Nato se je glasba članic in članov šolskega Simfoničnega orkestra, ki mu je dirigiral Gradišek, prepletala s plesnimi koraki in izpiljenimi izraznimi gibi ter govorjeno besedo, vezni tekst je interpretiral Nik Škrlec, ob spremljanju zanimive projekcije, ki so jo izdelali brežiški dijaki in se v uri in pol trajajočem programu dodobra vpela v nepozabno doživetje gledalcev in gledalk.

Glasbenim sladokuscem bodo v letošnjem jubilejnem letu postregli še z 28 koncertnimi dogodki.

M. K. M.

« Nazaj na seznam