Časopis za pokrajino Posavje
13.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pesem 260 mladih src ogrela tudi srca občinstva

Objavljeno: Sreda, 13.03.2019    Rubrika: KULTURA Redakcija
Pesem 260 mladih src ogrela tudi srca občinstva

Med osmimi zborčki je bil tudi Cicibanov zborček Vrtca Senovo.

Telovadnica OŠ Jurija Dalmatina v Krškem je v torek popoldne prekipevala od otroške energije, razigranosti in seveda pesmi, saj je v njej potekala vsakoletna območna revija mlajših otroških pevskih zborov v organizaciji JSKD Krško.

Pred nabito polnimi tribunami v videmski telovadnici, ki so jih napolnili starši, bratje in sestre ter drugi družinski člani, je zapelo osem zborov s skupno kar 260 mladimi pevci in pevkami. S po tremi pesmimi so se predstavili: otroški pevski zbor (OPZ) 1. razredov OŠ Jurija Dalmatina Krško z zborovodkinjo Damjano Mlakar, Cicibanov zborček Vrtca Senovo pod vodstvom Mojce Gorenc, OPZ 1. in 2. razreda OŠ Podbočje z Anušo Ajster,
Pesem 260 mladih src ogrela tudi srca občinstva

Videmska telovadnica je bila povsem polna.

OPZ 1. in 2. razreda OŠ Leskovec pri Krškem pod taktirko Tamare Vardič, OPZ 1. in 2. razreda OŠ Adama Bohoriča Brestanica, ki ga vodi Antonija Germ, otroški zborček OŠ XIV. divizije Senovo, edini pod moško taktirko Petra Bunetiča, OPZ 1. in 2. razreda OŠ Raka z Anjo Kramar in OPZ 2. razredov OŠ Jurija Dalmatina Krško, prav tako pod vodstvom Mlakarjeve. Leskovški zbor je na klavirju spremljal Robert Fuks, brestaniškega na kitari Rožle Grubič, ostale pa na klavirju Estera Cetin.
 
Da je revija minila v veselem vzdušju, je poskrbela povezovalka Klavdija Mirt, vodja krške izpostave JSKD Tinka Vukič in njen sodelavec Boštjan Arh pa sta se zborovodjem in spremljevalcem zahvalila s priznanji in rožami.
 
Spodaj foto utrinki s prireditve, na Facebook profilu Posavskega obzornika pa si lahko ogledate posnetke po ene pesmi vsakega nastopajočega zbora.

P. P.
 
« Nazaj na seznam
»