Časopis za pokrajino Posavje
6.06.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pesem mladih src 2023 - drugi del

Objavljeno: Četrtek, 30.03.2023    Rubrika: KULTURA Redakcija
DSC_0044

Kot prvi je nastopil Otroški pevski zbor 2. in 3. razreda OŠ Jurija Dalmatina Krško pod vodstvom zborovodkinje Maše Žveglič Poljšak.

V sredo, 29. marca, je potekal drugi del odlično obiskane območne revije otroških in mladinskih pevskih zborov Pesem mladih src 2023 v Kulturnem domu Krško.

V okviru bogatega glasbenega programa so nastopili: Otroški pevski zbor 2. in 3. razreda Osnovne šole Jurija Dalmatina Krško, Otroški pevski zbor 1. razreda Osnovne šole Raka, Otroški pevski zbor 4. in 5. razreda Osnovne šole Jurija Dalmatina Krško, Otroški pevski zbor Osnovne šole Koprivnica ter Mladinski pevski zbor Osnovne šole Jurija Dalmatina Krško.

Pevski nastopi učenk in učencev so bili odlično izpeljani pod dirigentsko taktirko Maše Žveglič Poljšak, Bernardke Božič in Nataše Dular, na klavirju pa so ubrane glasove spremljali naslednji pianisti: Lucijan Cetin, Martin Božič in Andrej Kastrevc.
DSC_0091

Otroški pevski zbor OŠ Koprivnica je pripravil pevsko točko s ksilofoni.Na odru so nastopili mladi solisti: Amadej Bajc, Lana Klančišar, Nina Humek, Lara Pavlin, Ana Muhar, Ana Marisa Marn ter Neža Pangrčič, na ksilofon pa so zaigrali: Zarja Preskar, Lina Kukovič, Viktoria Kukovičič, Maša Grmšek, Lea Vertovšek ter Adam Hajdu.

Za vestno dolgoletno prepevanje v zboru so nagrado violinski ključ prejeli naslednje učenke in učenci: Laura Gerjevič, Tena Sikošek, Nika Rep Žgalin, Tita Žnideršič, Ita Žabkar, Jaša Pirc ter Manca Avsec. Na oder so prišle tudi vse tri zborovodkinje, ki so bile nagrajene s priznanji in z bučnim aplavzom.
DSC_0123

Nagrada violinski ključ je bila podeljena za dolgoletno in vestno prepevanje v zboru.Zahvala je šla organizatorju dogodka – JSKD OI Krško, poimensko pa tudi vodji JSKD OI Krško Tinki Vukič in Boštjanu Arhu. Program je domiselno povezovala Klavdija Mirt, pevske nastope zborov je strokovno spremljala Andreja Martinjak, dogodek pa sta podprli Mestna občina Krško in Občina Kostanjevica na Krki.

Vabljeni tudi na tretji del Pesmi mladih src 2023, ki bo potekal 6. aprila ob 17. uri.

A. K.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»