Časopis za pokrajino Posavje
17.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pesem mladih src – tokrat zapeli otroški zbori

Objavljeno: Sobota, 30.03.2019    Rubrika: KULTURA Redakcija
Pesem mladih src – tokrat zapeli otroški zbori

Brestaniški otroški pevski zbor

Na drugem delu območne revije Pesem mladih src 2019 v organizaciji JSKD OI Krško se je v četrtek popoldne v Kulturnem domu Krško predstavilo pet otroških pevskih zborov, pa tudi en mladinski zbor.

Po vrsti so zapeli: otroški pevski zbor (OPZ) OŠ Podbočje pod vodstvom Mojce Jevšnik in ob spremljavi Orffovega instrumentarija, OPZ OŠ XIV. divizije Senovo z zborovodjem Petrom Bunetičem, OPZ OŠ Adama Bohoriča Brestanica pod taktirko Antonije Germ, OPZ OŠ Raka z Anjo Kramar kot zborovodkinjo, mladinski zbor OŠ XIV. divizije Senovo s Petrom Bunetičem (vse štiri je na klavirju spremljala Estera Cetin) ter OPZ OŠ Jožeta Gorjupa Kostanjevica na Krki, ki ga tako kot podboški zbor vodi Jevšnikova.
Pesem mladih src – tokrat zapeli otroški zbori

Zaključni nastop vseh zborov skupaj


 
Za konec so vsi mladi pevci in pevke skupaj, bilo jih je kar 170, zapeli dve Kekčevi pesmi, pri čemer jim je dirigirala Kramarjeva, na klavirju pa spremljal Lucijan Cetin. Kot Kekec in Mojca sta revijo povezovala Matej Krmelj in Kristina Virant Krmelj, strokovno pa jo je spremljala Katja Gruber. Vodja krške izpostave Tinka Vukič se je zborovodjem tradicionalno zahvalila s šopki.

P. P., foto: Branko Benčin
 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

22.07.2020 | Oglas

Otroške sobe

05.07.2019 | Redakcija

Zdravje je na udaru tudi poleti