Časopis za pokrajino Posavje
16.01.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pesem Posavja se je začela v Sevnici - fotogalerija

Objavljeno: Ponedeljek, 30.11.-0001    Rubrika: KULTURA
Pesem Posavja se je začela v Sevnici - fotogalerija

Glasbeno-pevska prireditev z imenom Pesem Posavja je tradicionalna, saj poteka že od sredine devetdesetih let preteklega stoletja. Na njej se predstavljajo odrasle vokalne zasedbe, ki delujejo v Posavju. Prvi v sklopu štirih koncertov se je sinoči odvijal v Kulturni dvorani Sevnica v organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, Območne izpostave Sevnica.

Predstavilo se je devet malih pevskih skupin in oktetov, in sicer: pevska skupina Encijan, ki deluje v okviru PD Lisca Sevnica, petčlanska glasbena skupina Ozara Brežice, šestčlanski Lovski pevski zbor LD Krško, Oktet Kranjci, ki deluje v okviru KD Ivan Kobal Krška vas, moška pevska skupina Fantje z Razborja, Oktet Orlica, ki deluje v okviru KD Orlica Pišece, glasbena skupina Spomin iz Krškega, vokalna skupina Coronke iz Boštanja in Oktet Jurij Dalmatin iz Boštanja.

Vse nastope je strokovno spremljal Tomaž Habe, skladatelj, pedagog, dirigent in zborovodja, zaposlen kot profesor na Srednji glasbeni in baletni šoli Ljubljana ter kot predavatelj na Akademiji za glasbo v Ljubljani, od leta 2006 pa je tudi predsednik Društva slovenskih skladateljev. Program je povezoval Vili Zupančič. Posavski pevski zbori se bodo predstavili 8. maja v Sevnici, 9. maja v Krške, in 10. maja v Brežicah.S.R.

Spodaj pa še utrinki z nastopov ostalih zasedb.

 

« Nazaj na seznam