Časopis za pokrajino Posavje
19.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pevska revija »Poj z menoj« z odličnimi otroškimi glasovi

Objavljeno: Petek, 12.04.2024    Rubrika: KULTURA Redakcija
Poj z menoj 2024 (11)

Prvi koncertni del se je zaključil s skupno pesmijo vseh nastopajočih pod vodstvom zborovodkinje mag. Mateje Repovž Lisec in ob klavirski spremljavi Dejana Jakšiča.

V minulem torkovem popoldnevu se je na reviji otroških in mladinskih pevskih zborov sevniške občine z naslovom »Poj z menoj« v organizaciji JSKD OI Sevnica predstavilo 12 otroških in mladinskih pevskih zborov. Zaradi števila nastopajočih je prireditev potekala v dveh delih, mladi pevci in pevke pa so navdušili.

NASTOPAJOČI V PRVEM KONCERTNEM DELU

Poj z menoj 2024 (1)

Pod vodstvom zborovodkinje Barbare Rupar in ob klavirski spremljavi Dejana Jakšiča se je drugi koncertni nastop zaključil še s skupno pesmijo.

Otroški pevski zbor »Sonček« Osnovne šole Krmelj, ki ga vodi zborovodkinja Ana Pušnik, sestavlja pa ga 20 učenk in učencev, so se predstavili z dvema ljudskimi in eno umetno pesmijo. Prva je imela naslov Tri race, tri pure, druga Konjiček, tretja je bila Vaška obrekuljaOtroški pevski zbor Osnovne šole Blanca, ki združuje pevke in pevce od 2. do 4. razreda pod vodstvom zborovodkinje Marte Siter, je v svoj repertoar uvrstil dve umetni skladbi in eno ljudsko – Pajek, Ljubljanski zmaj in Lan sem ji kupil. Otroški pevski zbor Osnovne šole Tržišče, sestavljen iz učenk in učencev različnih starostnih skupin, se je pod mentorstvom ravnateljice in hkrati zborovodkinje mag. Mateje Repovž Lisec predstavil z ljudsko Kje so tiste stezice ter dvema umetnima – Vrabček in V našem ljubeznivem gozduMladinski pevski zbor Osnovne šole Krmelj, v katerem prepevajo učenke od 6. do 9. razreda. pod vodstvom zborovodkinje Ane Pušnik, so zapele goriško ljudsko Drežniška ter dve umetni Glasba – jezik sveta in Ne čakaj na maj. Mladinski pevski zbor Osnovne šole Blanca, ki deluje pod vodstvom zborovodkinje Marte Siter in povezuje dekleta od 5. do 9. razreda, je izbral dve umetni pesmi, in sicer Biseri ter Glasba – jezik sveta. Posamične nastope v prvem delu pevske delu revije je sklenil Mladinski pevski zbor Osnovne šole Tržišče pod vodstvom zborovodkinje mag. Mateje Repovž Lisec ter odpel slovensko ljudsko Vse tičice lepo pojo, istrsko ljudsko Moja mati čuha kofe in ljudsko Pesem kostanjev.

Posamičnim pevskim nastopom je sledil še skupen nastop, na katerem so ubrano zapeli znano in veselo Kekčevo pesem.

NASTOPAJOČI V DRUGEM KONCERTNEM DELU

Otroški pevski zbor Osnovne šole Milana Majcna Šentjanž, ki ga sestavljajo učenke in učenci, stari od 7 do 11 let, vodi zborovodkinja Ana Pušnik. Zbor se je predstavil ljudsko Drežniška in dvema umetnima – Ena mačja in Klepetulja MinkaOtroški pevski zbor »Glasbene muce« Osnovne šole Sava Kladnika Sevnica, v katerega je vključenih 30 otrok 3., 4. in 5. razreda, je prvič nastopil kot samostojen zbor in se pod vodstvom zborovodkinje Barbare Dolenc predstavili z dvema umetnima pesmimi, Dežela branja in Maškarada, ter ljudsko Na planin’cah. Otroški pevski zbor Osnovne šole Boštanj, v katerem prepeva 30 učenk in učencev od 1. do 6. razreda pod vodstvom zborovodkinje Tadeje Udovč, je za nastop izbral tri umetne pesmi, in sicer Deček in sonce, kjer sta se kot solistki predstavili Lara Horjak in Lili Blatnik, Jesen ter Sitna žabica, kjer se je kot solist predstavil Nik Zakšek, na čelu Luka Lisec, triangel je imela Vita CrljenkovičMladinski pevski zbor Osnovne šole Milana Majcna Šentjanž, ki ga vodi zborovodkinja Ana Pušnik, obiskujejo pa učenke predmetne stopnje so se predstavile z ljudsko Ena ptička priletela ter dvema umetnima, Glasba – jezik sveta in Ne čakaj na majMladinski pevski zbor »Osminke« Osnovne šole Sava Kladnika Sevnica, ki šteje 38 pevk in pevcev od 5. do 8. razreda, vodi zborovodkinja Nataša Vidic. Zbor se je predstavil z dvema umetnima Črke čutne abecede in Narobe svet ter belokranjsko ljudsko Vse tičice lepo pojo. Predstavila sta se tudi dva dueta – Ema Požun in Jon Tuhtar ter Mateja Požun in Maša Vilčnik. Mladinski pevski zbor Osnovne šole Boštanj, sestavljen iz pevk in pevcev od 6. do 9. razreda, se je pod vodstvom zborovidkinje Barbare Rupar predstavil z belokranjsko ljudsko Pastirče mlado ter dvema umetnima – Pesem za dober dan in When You´re Smiling (Ko se smeješ).

Tako kot v prvem delu koncerta je tudi v drugem sledil skupen pevski nastop vseh mladih pevk in pevcev, a pred tem je vodja JSKD OI Sevnica Katja Pibernik podelila spominska priznanja vsem zborovodkinjam in prav tako Dejanu Jakšiču, ki je na klavirju spremljal vse pevske zbore. Strokovna spremljevalka je bila zborovodkinja, glasbena pedagoginja in skladateljica Katja Gruber. Oba koncertna dela je povezovala Tanja Mikolič.

S. R., foto: N. Flajs

#povezujemoposavje
 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte