Časopis za pokrajino Posavje
14.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pevski nastop, recital, razstavi v grajskih sobanah

Objavljeno: Nedelja, 21.04.2024    Rubrika: KULTURA Redakcija
Razstava U3 (11)

V Stari galeriji na sevniškem gradu sta na ogled slikarska in ročnodelska razstava U3.

V Stari galeriji na sevniškem gradu je do sredine meseca maja na ogled razstava likovnih in ročnih del slikarske in ročnodelske skupine, ki delujeta v okviru Društva Univerza za tretje življenjsko obdobje (U3) Sevnica. Univerza, ki je bila ustanovljena jeseni leta 2023, v letošnjem letu praznuje 20 let delovanja in v okviru načrtovanih dogodkov je potekalo tudi odprtje razstave s kulturnim programom.

SLIKARSKA IN ROČNODELSKA RAZSTAVA

O razstavljenih likovnih delih, risbah in slikah, ki so na ogled v dveh grajskih sobanah Stare galerije do sredine maja, je spregovoril dolgoletni mentor Tone Zgonec ter ob tem obudil nekaj spominov na ustanovitev slikarskega krožka pred dvema desetletjema, ki ostaja dejaven še dandanes. »Vsa ta leta smo se ukvarjali z risanjem in slikanjem, osnov kiparstva se nismo lotevali, ker takšno ustvarjanje zahteva drugačen delovni prostor,« je nadaljeval ter se ustavil pri razstavljenih slikah, kjer krasi mogočne grajske stene izbor risb, narisanih s svinčnikom, pa akvarel in oljne slike. Ročnodelska razstava skupine za ročna dela U3 nudi na ogled gobeline, uporabne pletene izdelke, različne vezenine in kvačkane okrasne dodatke, ki vedno polepšajo dom.

PEVSKI IN CITRARSKI NASTOP TER RECITAL

Utrinek U3 (1)

Odprtje razstave so s pevskim, citrarskim in recitacijskim nastopom obogatili članice in člani U3 ter mlada citrarka.

V Albert Felicijanovi dvorani so se z recitacijami izbranih pesmi iz pesniške zbirke ’Zapoznela vrtnica’ članice sevniške univerze za tretje življenjsko obdobje Vide Križnik predstavili Marjana Štojs, Marjan Krapež in Alenka Žuraj Balog. Z glasbenim nastopom je kulturni program dopolnila mlada citrarka Kaja Vilčnik, s pevskim nastopom pa skupina Utrinek, ki jo v okviru U3 vodi Franci Bastardi.

S. R.

#povezujemoposavje

 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

04.03.2023 | Redakcija

Vodnik za svečane priložnosti

12.09.2019 | Redakcija

Solatarska ciza z Drnovega