Časopis za pokrajino Posavje
4.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pleš Night vol. 3

Objavljeno: Ponedeljek, 30.11.-0001    Rubrika: KULTURA
Pleš Night vol. 3 Pa smo ga dočakali, največji plesni dogodek leta v Brežicah, Pleš Night. To je bil sedaj že tretji in najbolj odmeven Pleš Night, saj se je na odru zvrstilo preko 100 nastopajočih, navdušeni obiskovalci pa so napolnili dvorano Mladinskega centra Brežice. Dolgo pričakovani dogodek se je zgodil v petek, 14. 5. 2010, in tokrat so se organizatorji, Kulturno društvo Akrobatik, še posebej izkazali, saj so ustvarili ne le plesno predstavo, temveč so vse združili še z glasbenimi gosti in DJ-ji, ki so poskrbeli za pravi žur.

Vse skupaj se je začelo z Junior Bboy Battlom, kjer so se v breakdancu pomerili plesalci starosti do 12 let pri katerih je za breakdance glasbo skrbel DJ Hišnik. Kljub temu, da so nekateri izmed njih še zelo majhni (najmlajši je star 5 let) in da nekateri trenirajo šele nekaj mesecev, so prikazali izjemne plesne sposobnosti in talent, občinstvo pa popolnoma prevzeli. Večina jih je bilo iz skupine Akrobatik Breakers, dva pa sta za udeležbo na battlu prišla celo iz Ljubljane in eden izmed njiju je na koncu povsem zasluženo tudi zmagal.

Battlu je sledila zabava z DJ tandemom F-Effect, ki sta za Pleš Night pripotovala iz Francije in obiskovalce spravila na noge, saj se ob njunih ritmih nihče ni mogel upreti plesu. Ko se je občinstvo dodobra ogrelo, pa so na oder drug za drugim prihajali glasbeni gostje (Lana, E-Voice, Jana F) in plesne skupine (Akrobatik Breakers, Undercover, Brata Vodlan, Čebelce, Escape, Intact, Chillout crew NM, Hip hop Imani, Babes - plesni val Celje, Plesno društvo Pan) iz cele Slovenije. Gledalci so seveda uživali, saj so imeli kaj videti. Med plesnimi skupinami je bilo veliko raznolikosti, saj so nastopile tako breakdance in hip hop, kot tudi navijaške skupine, videli pa smo lahko celo step točko (Brata Vodlan). Med posameznimi nastopi pa so DJ-ji (F-Effect & Manuel Dark) z odlično dance glasbo skrbeli za to, da nihče ni stal pri miru in nato tudi po koncu nastopov obdržala obiskovalce na plesišču. Celotna prireditev je potekala tako, kot se glasi ime eventa: PLEŠ NIGHT!

Ekipa Akrobatik

Foto: Tadej Bogovič, Mitja Mladkovič, MC Brežice

Še več o dogodku na www.mojeposavje.info!

 

« Nazaj na seznam