Časopis za pokrajino Posavje
17.07.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Polnoletni Anini glasbeni večeri in milozvočen koncert tenorista Aljaža Božiča

Objavljeno: Petek, 11.09.2020    Rubrika: KULTURA Bralci pišejo
DSC07945

Aljaž Božič in Pierina Cavaliere Mršić

Zaključeno je 18. poletje, odkar v cerkvi svete Ane v Leskovcu pri Krškem občinstvo navdušujejo tako mladi glasbeni upi kot že uveljavljeni glasbeniki.

Tudi v tem letu, ki je prineslo posebne okoliščine, je Župniji Leskovec in Kulturnemu društvu Leskovec ob doslednem upoštevanju epidemioloških ukrepov uspelo organizirati vse štiri Anine glasbene večere in z njimi priklicati veselje v srca poslušalcev in v naš čas. Na zadnjem letošnjem večeru je v prvem tednu septembra nastopil tenorist Aljaž Božič ob spremljavi pianistke Pierine Cavaliere Mršić.
DSC07991

Župnik Ludvik Žagar


Aljaž in Pierina sta priljubljeno svetišče napolnila z milozvočnimi melodijami, od opernih arij do slovenskih popevk. Sopotništvo z glasbo je Aljaž sklenil že kot najstnik. Najprej je v njegovih rokah zazvenela harmonika, v gimnaziji pa sta se mu priljubila še pesem in orgle. Njegovega talenta so bili izjemno veseli v župniji Dobova, kjer je kot organist in zborovodja vrsto let skrbel za to, da so s kora zvenele lepe melodije. Tudi dekliški pevski zbor Zvezda je pod njegovim vodstvom nizal uspehe. Danes vodi dobovski zbor Franc Bogovič. Svoje pevsko znanje pa ves čas nadgrajuje, v zadnji petletki ga na tej poti spremlja Mihaela Komočar Gorše. Med njegovimi najvidnejšimi uspehi je srebrna plaketa, ki jo je osvojil z eno od arij na tekmovanju glasbenikov Slovenije. Sicer pa Aljaž uči matematiko in kemijo. V matematiki življenja je enačba takšna, da je na tokratnem koncertu glasbo delil in množil skupaj s pianistko in profesorico klavirja Pierino Cavaliere Mršić, ki se je rodila v znani glasbeni družini v Dubrovniku, koncentrirala po različnih festivalih po svetu, danes pa poučuje klavir v Glasbeni šoli Brežice.

V bogato jesen so tako v Leskovcu vstopili s pesmijo, tokrat še posebej v želji, da nas krepi, svetli in daje moči za napore, ki so del naših življenj. Leskovčani so na Anine glasbene večere upravičeno ponosni hkrati pa tudi hvaležni izbranemu umetniškemu okusu Mihaele Komočar Gorše, Mateje Žarn Čepin in gospoda župnika Ludvika Žagarja, ki z glasbenimi nitmi že toliko let povezujejo naše kraje in ljudi.

Petra R. B., foto: Branko Slivšek
 
 
« Nazaj na seznam
»