Časopis za pokrajino Posavje
18.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pot ljubezni – pot k sebi

Objavljeno: Ponedeljek, 10.12.2018    Rubrika: KULTURA Redakcija
DSC04962

Boštanjčanka dr. Deja Muck je v sevniški knjižnici predstavila svoje novo knjižno delo Pot ljubezni - pot k sebi ...

V Knjižnici Sevnica je 28. novembra predstavila svoje novo knjižno delo z naslovom Pot ljubezni – pot k sebi dr. Deja Muck, Boštanjčanka, ki se je po zaključenem šolanju ustalila v slovenski prestolnici.

DSCN2459

... in v njem opisuje tudi metodo 'fraktalne risbe', ki jo je utemeljila ruska klinična in družinska terapevtka Tanzilija Polujahtova, knjižnemu delu pa je namenil spodbudne besede tudi posavski bioterapevt Marjan Ogorevc.

Redko srečamo metode, ki nam omogočajo samokorekcijo notranjega stanja in s tem korenito spremembo lastnega življenje na bolje. Ena takšnih izredno učinkovitih, a hkrati zelo preprostih metod je predstavljena v omenjeni knjigi. V njej avtorica predstavi tudi metodo fraktalne risbe, s katero pridemo do 'svobode srca'. Muckova ima z omenjeno metodo, ki jo zadnja leta aktivno raziskuje ter poučuje, izredno pozitivne izkušnje. »Metoda fraktalne risbe postaja priljubljena pot iskalcev svojega bistva, saj lahkotno in učinkovito uglašuje človeka na vseh treh ravneh bivanja – duh, duša, telo – in aktivira notranjo modrost, prirojene potenciale ter moč za njihovo uresničevanje,« pojasnjuje.

DSCN2500

Primer fraktalne risbe.

V knjigi Pot ljubezni – pot k sebi je na preprost način predstavljena metoda fraktalne risbe, ki jo je pred več kot 25 leti začela razvijati ruska klinična in družinska terapevtka Tanzilija Polujahtova, ki jo proučuje in nadgrajuje še danes. Metoda temelji na programih za razvoj možganov, terapiji z barvami ali kromoterapiji in kvantno-informacijski medicini. »Risanje fraktalnih risb obnavlja izgubljeno znanje o samem sebi, kar sproža korekcijo notranjega stanja in aktivacijo procesa samozdravljenja. Poglavitni namen metode je izraziti človekovo osebnost z inicialno fraktalno risbo, ki se izdela z zaprtimi očmi. Zatem se izvede analiza, na osnovi katere se pojavijo večdimenzionalne informacije, t. i. biopolje osebe, ki je risbo izdelala. Sledi korekcija notranjega stanja z izdelavo korekcijskih fraktalnih risb. Metoda je namenjena vsem, ki si želijo izboljšati kakovost življenja in bolj ustvarjalno reševati življenjske izzive. Izkušnje iz prakse so pokazale čudovite rezultate uporabe metode tudi pri poklicih, katerih namen je pomagati drugim, torej psihologom, terapevtom, učiteljem, vzgojiteljem, zdravnikom ...« nadaljuje in doda, da je bilo po letu 1991, ko je Polujahtova utemeljila metodo fraktalne risbe, glede njenih učinkov izvedenih mnogo kliničnih testov in študij. Te so dokazale, da so ljudje, ki so izdelovali fraktalne risbe, hitreje okrevali po boleznih in negativnih stanjih, povečala sta se jim samozavest in samospoštovanje, izboljšala se je komunikacija in (so)delovanje z okolico. Metoda torej pomaga obnoviti oz. vzpostaviti in vzdrževati ravnovesje na vseh življenjskih področjih.

»Fraktalna risba je energijska risba in njena vibracija prodira v naše telo, misli in spomine. Z izdelovanjem takih risb se odpiramo višji zavesti in osvobajamo kreativno energijo. Povezujemo se z božanstvom v sebi, ki je izvor sreče, veselja, zadovoljstva in vseh duhovnih vrednot. V svetu abstraktnih barv in linij pridemo do točke, ko misli izginejo, ostaja le duh, spojen z višjimi vibracijami. Risanje fraktalov nas popelje v meditativno stanje, kjer obstaja samo harmonija, že med samim risanjem pa se preobražamo in odpiramo vrata kreativnemu soočanju z izzivi,« opiše vlogo izdelave fraktalne risbe dr. Deja Muck, ki je z uporabo metode fraktalne risbe tudi sebi dokazala, da se lahko premaknejo meje možnega. Zaradi izredno močne pozitivne izkušnje ob uporabi pridobljenega znanja, ki lahko koristi vsakomur, metodo z velikim veseljem prenaša naprej. Je nosilka certifikata Fractal method of diagnosis and correction of the human condition, ki ga je prejela neposredno od avtorice metode, in predstavnica Slovenije v Mednarodnem združenju za razvoj in diseminacijo fraktalne metode »Projekcija« (The International Association for the development and dissemination of fractal method »Projection«). Dr. Muckova metodo nadgrajuje in razvija tudi sama, predvsem na področju izdelave energijskih fraktalnih portretov.

Za lažjo odločitev, da boste posegli po knjigi, naj za konec podamo še odlomek iz spremne besede Marjana Ogorevca, bioterapevta, raziskovalca in publicista, ki pravi: »Unikatno vrednost knjige vidim v tem, da je Deja na zelo enostaven, sprejemljiv in tudi laikom razumljiv način povezala znanstven pristop, ki zahteva natančnost, jasnost in učinkovitost, s kvantnim, ki zajema nekoliko manj znane pristope kvantne fizike, nevroznanosti in drugih metod z roba znanosti. Avtorica vseskozi ohranja holističen pristop, ki predpostavlja na vse gledati večdimenzionalno, vključuje širši pogled na svet in življenje samo, pa tudi povezavo duhovnega in materialnega. V knjigi ponuja teoretične razlage ter usmeritve, kako to znanje praktično uporabiti za izboljšanje zdravja in odnosov, razumevanje svoje situacije in uresničevanje potencialov. Posebno pohvalo pa si Deja zasluži za pogum, da se – kar ni ravno običajno v znanstvenih krogih – podaja na področja, kjer tvega obsojanje in stigmatizacijo kolegov, ki zaradi ohranjanja položaja v družbi ali osebne nepripravljenosti ne zmorejo narediti kvantnega preskoka v svojem razvoju, torej delovati celostno.«

S. R., foto: A. Ganc


 
« Nazaj na seznam
»