Časopis za pokrajino Posavje
17.07.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Premiera gledališke predstave v Leskovcu

Objavljeno: Sobota, 09.02.2019    Rubrika: KULTURA Bralci pišejo
DSC07361
Člani KD Leskovec pri Krškem so v petek, 1. februarja, in v nedeljo, 3. februarja, do zadnjega kotička napolnili jedilnico v OŠ Leskovec, ki so jo tudi tokrat preuredili v kulturno dvorano. S petkovo premiero in nedeljsko ponovitvijo predstave Raya Cooneya To imamo v družini so obiskovalce več kot navdušili. Bilo jih je približno 650.

Na sicer statičnem prizorišču – v zdravniški sobi bolnice sv. Andreja se odvijajo humorni prizori, ki s poudarjeno situacijsko in besedno komiko stopnjujejo dogajanje do presenetljivega zaključka. Osrednji gledališki lik dr. David Skok (Filip Černelč) se pripravlja na svečan govor, poleg vseh drugih motečih elementov pa dogajanje zaplete nepričakovana novica – resnica o dogodku iz preteklosti.
DSC06763
Nekdanja bolničarka Janja Furlan (Manca Marinčič) namreč s svojim priznanjem sproži pri dr. Skoku pravo igro laži, v katero se zapletejo še druge dramske osebe. Laž in z njo povezana komika se razvijata do neslutenih možnosti, vse dokler policijski narednik Vesel (Grega Martin Glas) odločno ne poseže v dogajanje in sproži priznanje resnice. A resnica ambicioznega zdravnika na koncu predstave spodbudi tudi njegovo ženo Rozalijo Skok (Staša Kerin), da prizna nekaj, kar vsem gledalcem vzame sapo. Skratka, predstava ponuja stopnjevanje napetosti ih humorja do konca predstave.

Ostale vloge v igri so še dr. Miha Vesel (Matej Žokalj), dr. Hubert Kobal (Gregor Lekše), glavna sestra Albina (Urška Žarn), predstojnik klinike Miroslav Kos (Janez Jože Olovec), medicinska sestra (Janja Božič), Jan Furlan (Luka Žokalj), Žiga Jan (Boštjan Arh) in mama Kobal (Alenka Volčjak).

Seveda pa tako obsežen projekt potrebuje razširjeno ekipo, katere člani so bili še Mirica Olovec (kostumi in šepetalka), Jure Kerin (scena), Sonja Levičar (rekviziti), Janez Bizjak in Matija Gorenc (tehnika), Klavdija Mirt (šepetalka), Igor Razpotnik ml. (glasba) in Janez Kerin (vodja predstave). Vse pa je potekalo pod režijskim vodstvom Mirjane Marinčič in Boštjana Arha.

Gledališka ekipa je sicer mlada, vendar so s predstavo dokazali, da nikakor niso začetniki na gledališkem odru. Poleg Boštjana Arha, ki velja že za pravega »gledališkega mačka«, se tudi ostali lahko ponašajo z leti gledaliških izkušenj. Ta mlada ekipa ima za seboj že številne nastope v skečih in gledaliških predstavah (Kekec, Pet Pepelk, Planet veselja, Skrivnosti iz šolskega veceja, Poročil sem bom s svojo ženo, Mišolovka, Tistega lepega dne, Žalujoči ostali …) v režiji Mirjane Marinčič. Zato ni pretirana trditev, da so to njeni gledališki otroci. 
 
Zapisala: M. P.     
Foto: Anton Hruševar
 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte