Časopis za pokrajino Posavje
30.09.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Prepelice v Prekmurju

Objavljeno: Ponedeljek, 30.11.-0001    Rubrika: KULTURA
Prepelice v Prekmurju Ženski pevski zbor Prepelice KD Žarek Dolenja vas pri Krškem je konec marca gostoval v Prekmurju, in sicer na območnem srečanju odraslih pevskih skupin, ki sta ga organizirala JSKD OI Lendava pod vodstvom Rajka Stuparja in KD »Štefan Raj« Turnišče. Prekmurju je prišlo na povabilo gledališkega igralca Rajka Stuparja, po rodu Krčana, ki je bil novembra lani gost na letnem koncertu ŽPZ Prepelice v Krškem.

Na srečanju v Kulturnem domu Turnišče se je na odru zvrstilo šest zborov iz Prekmurja s po tremi oziroma štirimi pesmimi, med njimi seveda domači MePZ KD Turnišče z Ave verum, Nocoj pa, oh, nocoj in Triglavom. Kot zadnje pa so pred polno dvorano nastopile »Prepelice«. Zapele so štiri pesmi, med katerimi sta bili z največjim navdušenjem sprejeti Daleč je za naju pomlad Adija Smolarja (priredba Mira Dernač Hajtnik) in Mandolina. Prvo je na kontrabas, drugo pa na kitaro spremljal Matjaž Prevejšek iz Krškega.

Pevke so v Turnišče resnično prinesle pravo vzdušje in utrip domačega Posavja, kar se je nadaljevalo tudi na pogostitvi vseh zborov v stavbi Občine Turnišče, kjer jih je lepo sprejel tudi gospod župan. Predsednica KD Žarek Mira Damjanovič (tudi pevka) je zborovodjem in županu izročila zloženko o Dolenji vasi pri Krškem z brošuro, izdano ob lanskem krajevnem prazniku, gospod Rajko Stupar pa je v spomin na srečanje in rodno Krško prejel še knjigo Krško - Življenje z reko Savo (avtor Živko Šebek).

Zapisala: Marinka Volčanšek

« Nazaj na seznam
»