Časopis za pokrajino Posavje
27.09.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pričenja se nova sezona Aninih glasbenih večerov

Objavljeno: Sreda, 20.06.2018    Rubrika: KULTURA Bralci pišejo
Leskovec_prvi_Anin_glasbeni_vecer_2017 (3)

Koncerti bodo potekali v cerkvi sv. Ane v Leskovcu pri Krškem (foto: arhiv).

S toplimi dnevi se pričenja tradicionalni projekt Kulturnega društva Leskovec pri Krškem in Župnije Leskovec pri Krškem, Anini glasbeni večeri, s katerimi različni vrhunski  solisti in zasedbe, tako v instrumentalnih kot vokalnih izvedbah poskrbijo za kulturno obogatitev dogajanja v kraju.

Uvod v serijo glasbenih večerov, ki bodo potekali vse od junija pa do septembra, bodo prihodnji torek, 26. junija ob 20. uri, pripravili člani Moškega pevskega zbora Kapele pod umetniškim vodstvom Mihaele Komočar Gorše, mesec dni kasneje bosta nastopila domačin Marko Arh na rogu in Neja Skrbiš iz Slovenske Bistrice na klavirju, nato pa bo 17. avgusta na 3. Aninem glasbenem večeru igral posavski (brežiški) glasbenik Simon Roguljić na kitari. Prijetna druženja v duhu glasbe bodo sklenjena 8. septembra z nastopom Mešanega pevskega zbora Prosavus iz Zasavja, ki deluje pod umetniškim vodstvom Aljaža Bastiča.

Anini glasbeni večeri sicer potekajo že 16. leto, po tem, ko jih je dolga leta organizacijsko vodila Darja Hrastelj, pa je od lanskega leta vodja projekta Mateja Žarn Čepin, umetniško vodstvo pa je v v rokah Mihaele Komočar Gorše.

Kulturno društvo Leskovec pri Krškem in Župnija Leskovec pri Krškem vljudno vabita k prijetnim glasbenim doživetjem v mirnem ambientu podružnične cerkve sv. Ane.

Doroteja Jazbec
« Nazaj na seznam
»