Časopis za pokrajino Posavje
16.07.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Prva »drive in« slikarska razstava skupine KULL

Objavljeno: Sobota, 22.06.2024    Rubrika: KULTURA Bralci pišejo
Drive in razstava (2)

Ogled razstave na poti skozi vas Visoče na Planini pri Sevnici

Skupina KULL (Kulturno ustvarjalni ljubitelji Laško) je začela postavljati temelje konec februarja letošnjega leta, ko smo se ustvarjalci – entuzijasti odločili družiti in ustvarjati na različnih področjih, kot so slikarstvo, literarno izražanje, rezbarstvo, kiparstvo, fotografija, film, domače in umetnostne obrti ter kulinarična artistika.

Namen skupine je razvijanje kulturne dejavnosti, ohranjanje kulturne dediščine ter njihov razvoj. Delovali bomo po vsej Sloveniji in tudi v tujini. V skupino smo združeni člani iz vse države, tudi iz Sevnice in Radeč.

Drive in razstava (1)

Ustvarjanje likovnih del na prostem

Minuli vikend smo pod vodstvom Klavdije Simler postavili na ogled razstavo slikarskih del v malce drugačni obliki, kot smo običajno navajeni. Ob cesti na Planini pri Sevnici smo postavili na ogled 32 slikarskih del različnih tehnik in avtorjev. Razstavo so si mimoidoči lahko ogledali kar med potjo iz svojih jeklenih konjičkov. Odziv na razstavo je bil res lep in zagotovo še ponovimo razstavo tudi v drugih občinah. Istočasno je imela skupina še slikarsko kolonijo pod naslovom »Zorijo rdeče češnje v dolini moji«, na kateri smo slikali različne motive. Obiskovalke in obiskovalci so lahko pokramljali z ustvarjalkami in ustvarjalci ter si ogledovali dela v nastajanju.

Čas neverjetno hitro drvi mimo nas, tako pa tudi novosti moderne dobe. Vse mora biti na dosegu takoj in sedaj. Stvari in hrano lahko naročamo preko interneta in nam to dostavijo na domači naslov. Klasične stvari nekako počasi izgubljajo svoj čar. Vabimo vse, ki bi se radi srečali z nami, da se nam pridružite na obisku v soboto, 29. 6. 2024, ko bomo KUUL-ovci ustvarjali na gradu Podsreda. Prisrčno vabljeni!

T. K. iz skupine KULL

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»