Časopis za pokrajino Posavje
14.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Prvi Anin glasbeni večer

Objavljeno: Petek, 23.06.2017    Rubrika: KULTURA Bralci pišejo
DSC05429
V sredo, 21. junija, je v cerkvi sv. Ane v Leskovcu potekal prvi letošnji Anin glasbeni večer, ki že tradicionalno potekajo v sodelovanju med KD Leskovec pri Krškem in Župnijo Leskovec.

Kot glasbeni gostje so se predstavili člani Pihalnega okteta Simfoničnega orkestra Glasbene šole Krško v sestavi: Tina Živič - 1. oboa,  Tjaša Škvorc - 2. oboa, Matic Sotošek - 1. klarinet, Jakob Ban - 2. klarinet, Eva Fritz - 1. fagot, Dejan Učakar - 2. fagot, Jernej Cigler - 1. rog in Klemen Glas - 2. rog. Pod umetniškim vodstvom Petra Gabriča so najprej zaigrali Mozartovo Serenado za dve oboi, dva klarineta, dva fagota in dva roga, K. 375. Pri izvedbi Dvorakove Serenade za dve oboi, dva klarineta, dva fagota, tri rogove, violončelo in kontrabas, op. 44 pa so se stalni zasedbi okteta pridružili še Damjan Medvešek - 3. rog, Nuša Planinc - violončelo in Sebastjan Podlesnik - kontrabas. Glasbeni dogodek je povezovala Mojca Pacek. 

DSC05417
Anini glasbeni večeri letos praznujejo 15. leto delovanja. Ob tej priložnosti se je vodja glasbene sekcije Klavdija Mirt
zahvalila Darji Hrastelj za dolgoletno koordinacijo AGV ter tudi novi koordinatorici Mateji Žarn Čepin zaželela tako uspešno delo, kot je bilo opravljeno do sedaj. Glasbeni gostje so resnično navdušili obiskovalce, ki so povsem napolnili podružnično cerkev sv. Ane. Da pa je dogodek dobil še družabnejšo noto, pa je bilo po koncertu poskrbljeno za prijetno druženje ob drobnem pecivu in žlahtni kapljici Vinarstva Kerin in vinarja Janka Žarna.

Tekst: Mojca Pacek    
Foto: Anton Hruševar
 
« Nazaj na seznam