Časopis za pokrajino Posavje
9.06.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pušel'šank pri Kerinovih

Objavljeno: Ponedeljek, 30.11.-0001    Rubrika: KULTURA
Pušel'šank pri Kerinovih Kerinova kmetija na Straži pri Krškem je bila nocoj prizorišče pestrega kulturnega dogajanja, saj so pripravili etnografsko prireditev Pušel'šank, ob tem pa gostili še Območno srečanje pevcev ljudskih pesmi in godcev ljudskih viž. V organizaciji krške Območne izpostave Javnega sklada za kulturne dejavnosti, ki ga vodi Sonja Levičar so pod budnim očesom dr. Urše Šivic zapeli Vaški pevci iz Šentruperta, sicer člani KD Mavrica, vodi jih Maks Kurent,

prepevali so Ljudski pevci Ajda, KD Žarek Dolenja vas, vodja je Irena Stergar, Trebanjske Ragle pod vodstvom Antonije Rot in Ansambel folklorne skupine DKD Svoboda Senovo, vodi jih Zvone Baškovič.

S svojim nastopom sta prireditev obogatila tudi oče in sin Krčana Vlado in Gregor Gramc, svojevrsten nastop so pripravili Florjani, ljudski pevci z Ardra, s plesom pa je dogodek popestrila še Folklorna skupina z Razbora.

Po scenariju Bernardke Zorko so prireditev vodili Lojze in Simon Kerin, Mojca Gunčar in Andreja Pišek.

Za dobro razpoloženje in nadaljnje druženje ob domači kapljici in slastnem odojku pa igrajo člani Ansambla Tapravi lumpje. Dogodek je podprla tudi občina Krško in je del občinskega praznika.

M. K. M.

« Nazaj na seznam
»