Časopis za pokrajino Posavje
16.07.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Razmislek o globinah identitete: razstava Vesne Davidovič Poznič »Pod kožo«

Objavljeno: Ponedeljek, 24.06.2024    Rubrika: KULTURA Sporočilo
2024_05_11_Medana_fotoDV_085

Vesna Davidovič Poznič (desno) s kuratorko razstave Martino Alma

Od 11. maja do 15. junija 2024 je Zavod ALMA ARS v Medani gostil likovno razstavo »Pod kožo«, na kateri je slikarka iz Dobove Vesna Davidovič Poznič v sodelovanju s kuratorjema Martino Alma in Alešem Krebsom predstavila svoja dela, ki raziskujejo človeško identiteto in njene transformacije. Razstava je obiskovalcem omogočila introspektivno potovanje skozi teme osebne identitete in preobrazbe, kjer so umetniška dela razkrivala globoka čustva in misli, ki običajno ostanejo skrita.

Hiša Alma, kjer je razstava potekala, ponuja edinstveno galerijsko okolje znotraj tradicionalnega bivalnega prostora. To umetnikom omogoča, da z intervencijami preoblikujejo prostor, s čimer vsaka razstava ne samo preobrazi arhitekturo hiše, temveč tudi na novo osvetli razstavljena dela.
2024_05_11_Medana_fotoDV_036

Vesna Davidovič Poznič, dolgoletna predsednica Likovne družine Dobova in ustanovna članica KIT4, je z razstavo »Pod kožo« odprla vrata v svet, ki odseva osebno intimnost in univerzalno resonanco, odražajoč pravo moč umetnosti, ki nas povezuje z najglobljimi plastmi naše človečnosti. Kot vrstna poznavalka umetniške scene poudarja, da bi morala občina Brežice slediti primerom drugih okolij, ki gostijo umetnike, saj to ne le povečuje vidnost umetnikov, temveč tudi spodbuja kulturni razvoj in izmenjavo znanj med umetniki različnih disciplin.

Kljub zaključku razstave njen vpliv ostaja, s spodbudo k razmisleku o plasti identitete, ki pogosto ostajajo neopažene ali neraziskane. Razstava »Pod kožo« je obiskovalcem ponudila vpogled v umetniško produkcijo, ki presega lokalne omejitve, in poudarila pomen kulturnega gostovanja v lokalni skupnosti.

Vir: IMZV
« Nazaj na seznam
»