Časopis za pokrajino Posavje
3.10.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Razstava ročnih del sekcije Sončnice

Objavljeno: Petek, 02.06.2023    Rubrika: KULTURA Bralci pišejo
Razstava rocnih del v Trziscu (3)

Ročnodelska …

V prostorih Aktiva kmečkih žena Tržišče je bila od 19. do 21. maja na ogled razstava ročnih, klekljarskih in likovnih del ročnodelske sekcije Sončnice, ki delujejo v okviru Društva Svoboda Krmelj. Nekatere od njih so tudi članice AKŽ Tržišče.

Razstava rocnih del v Trziscu (1).

… in slikarska umetnost, postavljeni na ogled.

Razstavljeni unikatni izdelki so izžarevali ljubezen in veselje do dela, domiselnost, spretnost, predvsem pa potrpežljivost in vztrajnost za ustvarjanje. Ustvarjalke Metoda Bec, Brina Lindič, Martina Hrovat, Mojca Ježovnik in Mimica Kolenc so razstavo popestrile še s klekljanimi izdelki Melite Brajer in z deli likovne umetnice Nevenke Flajs. Čudovit pogled na razstavni prostor z zapestnicami, gobelini, ogrlicami, slikami, vizitkami, darilnimi škatlicami in še z mnogo drugimi izdelki so tudi lepa darila za različne priložnosti.

Vodja sekcije Sončnice Metoda Bec se lepo zahvaljuje Aktivu kmečkih žena Tržišče za razstavni prostor in se priporočajo tudi v prihodnje. Obiskovalci jih nikoli ne razočarajo. V knjigi vtisov je veliko čestitk in lepih misli, ki dajejo vzpodbudo in ideje za naslednjo razstavo.

Fani Borštnar, Aktiv kmečkih žena Tržišče
Foto: AKŽ Tržišče, Stane Markovič
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

09.03.2021 | Redakcija

Epidemija in hišni ljubljenčki

28.09.2022 | Sporočilo

Voda – najdragocenejša dobrina

13.12.2020 | Redakcija

Ribiška družina Sevnica