Časopis za pokrajino Posavje
20.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Razstavljena dela treh študijskih krožkov U3

Objavljeno: Petek, 10.05.2019    Rubrika: KULTURA Redakcija
Razstavljena dela treh študijskih krožkov U3

V Knjižnici Sevnica so na ogled unikatna dela članic in članov U3, ki so ustvarjali v slikarskem, ročnodelskem in ustvarjalnem študijskem krožku.

V Knjižnici Sevnica so do 2. junija na ogled unikatna dela članic in članov Društva Univerza za tretje življenjsko obdobje Sevnica, ki so skozi celo študijsko leto (od lanskega oktobra do letošnjega aprila) ustvarjali v slikarskem, ročnodelskem in ustvarjalnem študijskem krožku.

Razstavljena dela treh študijskih krožkov U3

Predsednik U3 Sašo Jejčič, članica ustvarjalnega krožka Inka Šikovec in člana slikarskega krožka, Pavla Černigoj in Marko Okorn (od leve proti desni).

Slikarski krožek je v študijskem letu 2018/2019 deloval nekoliko drugače zaradi premajhnega števila udeleženk in udeležencev. »Svoja slikarska dela smo ustvarjali individualno doma. Dvakrat na mesec smo se sestali v društvenih prostorih pri Komunali Sevnica, kjer smo skupaj z našim dolgoletnim mentorjem Tonetom Zgoncem ’diskutirali’ o izbranih slikarskih motivih ter tehnikah. Vsi smo vsak po eno sliko podarili našemu društvu kot protokolarno darilo, ki bo namenjeno gostujočim predavateljem ali jubilantom našega društva,« pove Pavla Černigoj, ki je skupaj z Rožo Pečar, Jano Cvirn, Markom Okornom, Marijo Jazbec, Ano Hočevar, Marjanom Peričem in Danico Hočevar postavila na ogled svoja slikarska dela.

V ustvarjalnem krožku so pod mentorstvom Mire Vukolič ustvarjali Silva Gregorčič, Janja Glavač, Sonja Blažič, Marinka Klakočar in Inka Šikovec. Slednja je članica U3 že vse od ustanovitve društva v študijskem letu 2003/2004 in takrat se je vključila tudi v ustvarjalni krožek, v katerem med drugim izdelujejo tudi zanimive izdelke iz fimo modelirne mase. »Družimo se dvakrat mesečno in v letošnjem študijskem letu smo opravile 18 ustvarjalnih ur. V zanimivih barvnih in oblikovnih kombinacijah smo ustvarile lepo število ogrlic, uhanov in prstanov,« pa pove Gregorčičeva, ki je animatorica skupine.

Dobro je obiskan tudi študijski krožek ročnih del, ki ga vodi Marinka Klakočar. Sodelujoče, Marjana Otolani, Antonija Kolman, Janja Glavač, Alojzija Perc, Ivana Romih, Ana Kotnik, Anica Perme, Joža Senica, Olga Dolenšek, Ada Plazar in Breda Žveglič, so postavile na ogled okrasne namizne prte, pletene torbice, brezrokavnike in še marsikaj.

»Gostujoča razstava pomeni popestritev naših notranjih prostorov in je hkrati tudi primer lepega sodelovanja z lokalnim okoljem ter uporabniki naše knjižnice, saj mnogi sodelujejo tudi v našem bralnem projektu Posavci beremo skupaj. V lanskem letu je bil na priporočilnem bralnem seznamu knjižni prvenec sevniške besedne snovalke Anice Perme, v letošnjem letu sta na njem prav tako posavska avtorja, in sicer Silvo Mavsar s Posteljo iz knjig in roman Prva dama Stanke Hrastelj. Avtorja sta tokrat iz brežiške in krške občine,« doda direktorica sevniške knjižnice Anita Šiško.

S. R.
« Nazaj na seznam
»