Časopis za pokrajino Posavje
18.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

S Pesmijo mladih src v zborovsko pomlad

Objavljeno: Petek, 23.03.2018    Rubrika: KULTURA Redakcija
Krsko-Pesem mladih src-mlajsi zbori (48)

Otroški pevski zbor OŠ Leskovec pri Krškem pod vodstvom Tamare Vardič

S koncertom petih mlajših otroških pevskih zborov v telovadnici OŠ Jurija Dalmatina Krško se je pričela letošnja zborovska revija »Pesem mladih src« v organizaciji krške izpostave Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti.

Pred povsem polno tribuno v krški telovadnici je najprej zapel otroški pevski zbor 1. razreda domače šole z zborovodkinjo Damjano Mlakar in ob klavirski spremljavi Estere Cetin. Zapeli so Naj se predstavim (solistka Ajda Radej), Cigančica (solistka Ida Dobršek) in Jaz pa pojdem na Gorenjsko (solist Jakob Rožman). Nadaljeval je otroški pevski zbor 1. in 2. razreda OŠ Podbočje z Anušo Ajster in ob spremljavi Cetinove,
Krsko-Pesem mladih src-mlajsi zbori (8)

Občinstvo je napolnilo tribuno.

ki je zapel En ten tenera, Dobro jutro, sonce ter Zima je prišla in Zima, zima bela (solist Stanko Kuntarič). Tretji je bil na vrsti mlajši pevski zbor OŠ Raka, ki ga vodi Bernardka Božič, prav tako ob spremljavi Cetinove. Predstavili so se s pesmimi Dekle je po vodo šla (solistka Tina Odlazek), Na našem dvorišču in Mamica je kakor zarja (solistke Ema Miklavčič, Tina Odlazek in Špela Šribar). Domačo šolo je zastopal še otroški pevski zbor 2. razreda, tudi ta pod vodstvom Mlakarjeve in ob spremljavi Cetinove, s pesmimi Deček in sonce (solistka Tjaša Šoba), Tri race, tri pure (solistka Klara Petan) in Mamici (solistka Neva Žnideršič). Koncert je zaključil otroški pevski zbor prvih dveh razredov OŠ Leskovec pri Krškem z zborovodkinjo Tamaro Vardič in ob klavirski spremljavi Roberta Fuksa. Zapeli so venček otroških ljudskih pesmi (Sijaj, sijaj sončece, Moj očka ima konjička dva in Sinička), Kje živi pravljica in Rad bi svet naučil pesem.
 
Andrej Levičar s krške območne izpostave se je ob koncu zahvalil zborovodkinjam in pianistoma ter ravnateljici šole gostiteljice Valentini Gerjevič. Koncert je povezovala Klavdija Mirt.
 
P. P.
 
« Nazaj na seznam
»