Časopis za pokrajino Posavje
17.07.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

S Pomladjo prihaja v novo pomlad

Objavljeno: Sreda, 21.03.2018    Rubrika: KULTURA Bralci pišejo
DSC06249
Člani KD Leskovec pri Krškem smo v soboto, 17. marca, v OŠ Leskovec pripravili že tradicionalno prireditev Pomlad prihaja, ki velja za našo najstarejšo prireditev.

Ob sodelovanju vseh sekcij društva in glasbenih gostov smo tudi tokrat napolnili avlo šole. Rdečo nit dogodka je v rokah držala gledališka sekcija, ki je vzbujala smeh s humornimi zapleti ob otvoritvi nove leskovške gostilne, za kar sta scenarij napisala Mirjana Marinčič in Matija Gorenc ob sodelovanju ostalih članov ekipe.
IMG_5685
Na prireditvi, ki sta jo povezovala Mojca Pacek in Janez Bizjak, so zapele članice društva ljudske pevke, ki pod vodstvom Damjane Mlakar ohranjajo bogato ljudsko izročilo. Petje pa sta spremljali Branka Žičkar na tamburici in Nataša Račič na violini. Da je bil dogodek odlično glasbeno doživetje, pa so svoj delež prispevali tudi drugi glasbeni izvajalci. Tako smo prisluhnili Vokalni skupini POPsi pod vodstvom Anje Kramar in ob spremljavi Kristjana Račiča na klaviaturah, Roberta Petana na bas kitari ter Anžeta Kumpa na cajonu. Nadalje posnemovalcem tradicionalne mehiške glasbe - skupini Mariachi Fiesta en Jalisco, učenki domače osnovne šole Ivi Arh, ki se je pod mentorstvom Lucijana Cetina predstavila na klavirju, odlični vokalistki Katji Glas in Pihalnemu orkestru Krško. Skupno se je na odru predstavilo okrog 70 nastopajočih. Ker želimo dogodku poleg kulturne dodati še družabno noto, smo tudi tokrat obiskovalce in nastopajoče povabili na druženje, ki se je zavleklo pozno v noč.
 
Vir: KD Leskovec pri Krškem
Foto: Anton Hruševar
 
« Nazaj na seznam
»