Časopis za pokrajino Posavje
24.06.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Samorastniki praznujejo petletnico delovanja

Objavljeno: Torek, 08.06.2021    Rubrika: KULTURA Bralci pišejo
DSC_0371
Pred petimi leti je na Ljudski univerzi Krško zaživela skupina navdušenih kiparjev, ki smo se poimenovali Samorastniki. Vsem članom skupine je bilo glavno vodilo druženje in izpopolnjevanje znanja v kiparstvu, saj je Krško zibelka kiparstva.

Za mentorja naše skupine smo izbrali priznanega akademskega kiparja Lovra Inkreta iz Ljubljane, ki nas je strokovno usmerjal pri našem ustvarjanju. Spoznavali smo tehnike nizkega reliefa. Delali smo na prikazu čustvenega odnosa med spoloma. Preizkusili smo se tudi v abstrakciji v mali plastiki. Medsebojno smo sodelovali, si izmenjevali mnenja ter si pomagali z nasveti in izkušnjami.

Zelo smo ponosni tudi na naše kiparje juniorje, ki so pridno sodelovali. V skupini je bilo čutiti prijetno vzdušje in zadovoljstvo.
DSC_0294

S pomočjo Ljudske univerze Krško in ge. Monike Novšak se naš projekt nadaljuje z razstavo kiparskih del, ki je zaradi trenutnih razmer malo drugačna, spletna. Ogledati si jo je mogoče na Youtubu (povezava: https://www.youtube.com/watch?v=ic98vUEO7x0).

Zahvaljujemo se OŠ Leskovec pri Krškem za prostore, v katerih smo vsa leta ustvarjali.

Hvala za čudovito izkušnjo.

Kiparka animatorka Hedvika Cener, foto: LU Krško
« Nazaj na seznam