Časopis za pokrajino Posavje
1.12.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Slikarstvo ima lahko tudi radikalen naboj

Objavljeno: Torek, 12.10.2021    Rubrika: KULTURA Redakcija
M. Hegedis, slikarka14

Slikarka Martina Hegediš in gostitelj Rudi Stopar

Oktobrska gostja v grajskem oknu Radogost in v Stari galeriji v prostorih sevniškega gradu je magistrica likovne pedagogike in likovne umetnosti Martina Hegediš iz Trebnjega, ki je zaljubljena v umetnost in v vse, kar je z njo povezano. Svoje znanje rada posreduje tudi ljubiteljskim slikarjem, ki poletni čas lahko preživljajo pod njenim vodenjem v likovnih delavnicah na prostem.

Martina Hegediš se je rodila 22. maja 1965 v Novem mestu. Leta 1990 je diplomirala na višji šoli za modno oblikovanje v Ljubljani pri prof. Metki Vrhunc ter nadaljevala z univerzitetnem študijem modnega oblikovanja, ki ga je leta 2007 zaključila pri prof. Marjeti Godler. Na Akademija za likovno umetnost in oblikovanje je 2010 magistrirala pod mentorstvom prof. Milana Eriča ter pridobila andragoško pedagoško izobrazbo na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Živi v Trebnjem, kjer poučuje likovno izražanje na srednji šoli za odrasle na Centru za kulturo in izobraževanje odraslih tako na osnovnošolski kot srednješolski stopnji. Z veseljem obiskuje svetovno znane razstave v priznanih galerijah po vsem svetu. Doslej se je predstavila na več skupinskih in na 11 samostojnih razstavah, aktualna razstava v prostorih gradu Sevnice je njena 12. samostojna razstava. Na njej se predstavlja z opusom risb in slik, nastalih v zadnjem desetletju. »Moč slikarstva je lahko zelo velika, zlasti, če ima radikalen naboj,« je v zgibanki, ki je del razstave, zapisal gostitelj rednega mesečnega Radogost večera Rudi Stopar.

Uvodni del odprtja razstave s predstavitvijo likovne umetnice je potekal v Grajski kapeli z recitalom nastopajočih dveh glasbenikov Glasbene šole Marjana Kozine iz Novega mesta.

S. R., foto: L. M.
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte