Časopis za pokrajino Posavje
20.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Sonjine »Rože z mojega vrta«

Objavljeno: Ponedeljek, 03.06.2019    Rubrika: KULTURA Redakcija
razstava sonjaL (9)

Sonja Levičar in predsednik društva Janez Kerin

Sonja Levičar že nekaj let ustvarja v Fotosekciji Kulturnega društva Leskovec pri Krškem. Člani so pripravili nekaj skupnih priložnostnih razstav, Levičarjeva pa se je tokrat opogumila, kakor je v pogovoru dejala, da bo kot prva pripravila samostojno fotografsko razstavo z naslovom Rože z mojega vrta.

Svoje fotografije je na ogled postavila 30. maja v Dvorano v parku v Krškem. »Odločila sem se za razstavo cvetja, ki ga zelo rada fotografiram, pa naj bo to doma v okolici hiše, ali pa na kakšnem sprehodu, izletu, potovanju, dopustu,« je še povedala razstavljavka in dodala, da je fotografije izbrala izmed številnih fotografij cvetja, ki jih je v fotografski objektiv ujela v zadnjem desetletju. »Predvsem so to rožice pomladi in poletja. Vse fotke so posnete doma, okoli domače hiše, zato ima razstava tudi takšen naslov,« je zaključila Levičarjeva.

O razstavi, ki bo na ogled do 18. junija, je spregovorila umetnostna zgodovinarka, kulturna antropologinja in etnologinja Alenka Černelič Krošelj, program je povezovala Mirjana Marinčič, odprl pa jo je predsednik društva Janez Kerin. Kulturni program so glasbeno obogatile Sonjine sopevke iz Pevske skupine ljudskih pesmi Lastovke KD Leskovec pri Krškem. Skupina je bila ustanovljena pred dvema letoma in Levičarjeva je bila ena izmed petih pevk, ki so začele prepevati pod vodstvom zborovodkinje Damjane Mlakar. Sedaj skupina šteje 22 pevk in pevca, ki s svojim baritonom dopolni marsikatero zapeto ljudsko pesem.

M. H., foto: A. H., A. L.
 
« Nazaj na seznam
»