Časopis za pokrajino Posavje
20.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Stripovska razstava o nevladnih organizacijah

Objavljeno: Sobota, 06.11.2021    Rubrika: KULTURA Redakcija
Razstava NVO, Trski dvorec Sevnica (8)

Potujočo razstavo v preddverju Trškega dvorca v starem sevniškem mestnem središču, ki v stripu predstavlja zgodbo o delovanju nevladnih organizacij, je odprl župan Srečko Ocvirk.

V obnovljenem preddverju Trškega dvorca v starem delu Sevnice je na ogled gostujoča stripovska razstava z naslovom Kaj so nevladne organizacije. Ta na privlačen in preprost način, razumljiv vsem generacijam, prikazuje in informira, kako nas nevladne organizacije spremljajo na vseh področjih življenja, od sociale, kulture, zdravja, ekologije, športa do civilne zaščite.

Razstava v obliki stripa se seli po občinah širom Slovenije in v jesenskih mesecih gostuje v Posavju – septembra je gostovala v prostorih Doma XIV. divizije na Senovem, oktobra v prostorih ZPTM Brežice, v novembru pa bo cel mesec na ogled v prostorih Trškega dvorca v Sevnici. Avtor zgodb v obliki stripa je Ciril Horjak – dr. Horowitz, akademski slikar, ilustrator, karikaturist, stripar in pedagog.

Zbrane sta na včerajšnjem odprtju razstave, ki je plod sodelovanja med CNVOS (krovna mreža slovenskih nevladnih organizacij, ki združuje več kot 1400 različnih zvez in posameznih društev, zavodov in ustanov) in Mirovnim inštitutom, sta nagovorila predstavnica Zavoda Dobra družba (regionalno stičišče nevladnih organizacij v Posavju, ki povezuje 1023 nevladnih organizacij: 960 društev, 57 zasebnih zavodov in 6 ustanov) Tjaša Penev in župan Srečko Ocvirk, ki je dejal: »Za razstavo smo vam ponudili prostor, ki bi ga želeli oživeti. Želimo si, da bi se vsi, ki vstopajo v objekt nekdanjega dvorca, ozrli tudi po razstavi ter se prepustili razmisleku, kdo so in kaj pomenijo nevladne organizacije. Če imamo na eni strani sodobno digitalno komunikacijo, ki zelo hitro vse pove, na drugi strani spodbujamo z razstavami na prostem ali v notranjih prostorih gibanje ter ogled ’v živo’, ki nudi neko drugo, edinstveno izkušnjo, kakršne pogled na zaslon ne more.«

S. R.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

09.12.2021 | Redakcija

Zagajska kapela sv. Jurija

06.02.2020 | Sporočilo

Predstavitev projekta Riba je IN

24.05.2019 | Sporočilo

60 let Ljudske univerze Krško