Časopis za pokrajino Posavje
14.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Teden ljubiteljske kulture v slikarskem snovanju

Objavljeno: Ponedeljek, 22.05.2017    Rubrika: KULTURA Redakcija
Drustvo_likovnikov_Brezice_Portreti_narave) (7)
Člani Društva likovnikov Brežice (DLB) so v četrtek, 18. maja, v avli Doma kulture pripravili otvoritev razstave »Portreti narave«.

Omenjeno razstavo so oblikovali Kristina Bevc, Helena Frešer, Andreja Komočar, Marija Kukovica, Marinka Oštir, Tatjana Potokar, Mihaela Prevejšek, Jože Šterk, Metka Vimpolšek in Antonija Žener vsak s svojim pogledom na naravo, ki nas razkošno pomladno obkroža. Razstavljena dela so ljubiteljski slikarji ustvarili v različnih tehnikah, sicer pa prevladuje akril na platnu.
 
Drustvo_likovnikov_Brezice_Portreti_narave) (2)
Istočasno je v avli Upravne enote (UE) Brežice na ogled razstava, poimenovana »Portret«, na kateri se ljubiteljski likovniki predstavljajo s portreti, ki so jih posvetili osebam, ki nas obkrožajo – družinam, babicam, gasilcem, podjetnicam …, z razstavljenimi portreti pa tako naredili avlo UE prijazno, razgibano in zanimivo.
 
Člani DLB so se tudi letos odzvali povabilu ZKD in JSKD OI Brežice, da so s svojimi slikarskimi, keramičnimi in kiparskimi deli okrasili izložbo nekdanje Mode oz. Modiane in z njimi omogočili živahnejši in prijaznejši videz mestnega središča. Izložbo so dopolnili tudi člani Likovne družine Dobova.
 
Teden ljubiteljske kulture so s slikarji in kiparji v Domu kulture dinamično obogatile plesalke PD Imani – Tjaša in Tjaša, Hana in Lita.
 
N. J. S.
 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte