Časopis za pokrajino Posavje
19.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Trio Vivere nastopili Za upanje

Objavljeno: Četrtek, 04.04.2024    Rubrika: KULTURA Redakcija
DSC_1233

Na dobrodelnem koncertu z naslovom »Za upanje« je nastopil Trio Vivere.

Župnijska Karitas Videm-Krško je v soorganizaciji s Škofijsko Karitas Celje v Kulturnem domu Krško v sredo, 3. aprila, pripravila dobrodelni koncert »Za upanje«, na katerem je nastopil Trio Vivere.

»Kolikor resnice premoreš, toliko si srečen. Kolikor prijateljev si prikličeš, toliko jih boš tudi imel. Kolikor bogastva si sposoben sprejeti, toliko ga boš tudi ti deležen. Kolikor sonca spustiš skozi duri svojega srca, v tolikšni meri bo svetilo tudi za druge. Ko si pripravljen deliti, takrat piješ pri izviru. Slišati glas, videti luč, sprejeti darilo, biti hvaležen – biti in ostati človek,« so bile uvodne besede povezovalke dobrodelnega koncerta Klare Eve Kukovičič, ki je napovedala nastop članov pevske zasedbe Trio Vivere s spremljevalnim bandom.
DSC_1152

Pri prvi pesmi se je Triu Vivere pridružil zbor iz Koprivnice pod vodstvom Nataše Dular.


 
»Pustite nam ta svet«
 
Matjaž Robavs, Aljaž Farasin in Rok Ferenčak – ki je imel svoj prvi uradni nastop ravno tokrat in to pred domačo publiko – so priznani operni pevci s profesionalno izobrazbo in dolgoletnimi izkušnjami v svetu glasbe. Sami pravijo, da se skozi pesmi dotikajo najlepših notranjih svetov, pri poslušalcih pa želijo pričarati iskrene občutke, je še poudarila povezovalka večera.
DSC_1213

Zbrane je nagovoril župan Mestne občine Krško Janez Kerin, ki ga je na oder povabila povezovalka večera Klara Eva Kukovičič.


 
Koncert se je pričel z uvodno pesmijo z naslovom Pustite nam ta svet, ki jo je Trio Vivere zapel skupaj z zborom iz Koprivnice pod vodstvom Nataše Dular. Sicer pa so v izvedbi tria v dvorani zadonele tudi številne druge skladbe – priredbe in avtorske pesmi –  med drugim Vivere, Julija, Ko si na tleh, Moj lipi anđele, You raise me up, Dan ljubezni, Oprosti in številne druge skladbe.
 
Dostojevski: V dobrem človeku najdemo tri stvari
 
DSC_1254

Ivanka Zupančič, voditeljica Župnijske Karitas Videm-Krško, se je zahvalila vsem, ki so poskrbeli, da je dobrodelni koncert uspel nad pričakovanji.

Nekaj zahvalnih besed je spregovorila voditeljica videmske Karitas Ivanka Zupančič, ki je bila odgovorna za organizacijo dogodka. V svojem govoru se je dotaknila citata Dostojevskega, ki je dejal: 'Iskal sem Boga, pa ga nisem našel, iskal sem dušo, a je nisem odkril; iskal sem brata, pa ga nisem zagledal. Ko pa sem našel človeka, dobrega človeka, pa sem našel vse troje; Boga, dušo in brata.'
 
Zupančič je še dejala, da je bilo za izvedbo koncerta in iskanje sponzorjev potrebno vložiti veliko truda ter veliko mero potrpežljivosti. Iskrena zahvala je šla v imenu organizatorja družbi Krka d. d., Novo mesto, kot glavnemu sponzorju dogodka, ki ga je na koncertu zastopala Teja Lesjak, vodja Službe za odnose z javnostmi. »Ko so pri družbi Krka d.d., Novo mesto, potrdili sodelovanje, sem začela verjeti, da se bo moje upanje uresničilo,« je poudarila Zupančič in se zahvalila tudi preostalim sponzorjem ter podpornikom – to so SAZAS, Kostak, Elmont, Tiskarna Koštomaj, HESS in Mestna občina Krško. Iskrena zahvala je šla tudi managerki Tria Vivere Meri Kelemina, ki je izpostavila, da je bilo z Ivanko Zupančič lepo sodelovati.
 
Dobrodelnost kot temelj življenja in skupnosti
 
Občinstvo, organizatorje in sponzorje je nagovoril tudi župan Mestne občine Krško Janez Kerin z naslednjimi besedami: »Ko se zberemo na dogodkih, kot je ta, in skupaj delamo za dober namen, gradimo mostove upanja. Vsak prispevek, vsak nasmeh, vsaka izrečena beseda daje upanje tistim, ki se soočajo z najtežjimi preizkušnjami.«
 
Župan je še poudaril, da ob pogledu na polno dvorano vidi luč upanja, ki sije v skupnosti. »Ta luč nam daje moč, da verjamemo v boljši jutri; da verjamemo v moč skupnosti in solidarnosti. Zato naj bo dobrodelnost naša vera v boljši jutri in vir našega upanja. Naj nam to služi kot opomnik, da lahko spremenimo svet na bolje,« je še dejal in govor sklenil z mislijo, da naj bo dobrodelnost ne le del našega vsakdana, temveč temelj našega življenja in skupnosti.
 
Dobrodelni koncert je več kot uspel, nastopajoči so bili deležni bučnega aplavza s strani občinstva, po končanem uradnem delu pa se je druženje nadaljevalo v avli in Klubu Kulturnega doma Krško.

#povezujemoposavje


 
A. K.
« Nazaj na seznam
»