Časopis za pokrajino Posavje
20.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Trobilci zaključili Anine glasbene večere

Objavljeno: Petek, 08.09.2017    Rubrika: KULTURA Bralci pišejo
DSC05586

Trobilni kvintet Contrast

Na 4. in hkrati zadnjem letošnjem Aninem glasbenem večeru je 6. septembra v cerkvi sv. Ane v Leskovcu pri Krškem trobilni kvintet Contrast, katerega sestavljajo diplomanti Akademije za glasbo v Ljubljani, poslušalce popeljal v svet trobil.

Člani zasedbe: Gregor Turk (solo trobentač SNG Opera Ljubljana), Blaž Avbar (trobenta, profesor na Waldorfski šoli), Uroš Vegelj (tuba, profesor na GŠ Idrija), Jože Rošer (solo hornist Slovenske filharmonije) in Žan Tkalec (pozavnist Slovenske filharmonije) so se prvič zbrali leta 2012 in od takrat redno koncertirajo tako po Sloveniji kot tudi v tujini.
DSC03806

Občinstvo

Z zmagami na mednarodnih tekmovanjih v Štanjelu, Trevisu in Münchnu so dokazali, da sodijo med najboljše trobilne kvintete, saj so na tekmovanju mladih slovenskih glasbenikov Temsig 2013 osvojili zlato plaketo ter na mednarodnem tekmovanju Svirel 2014 postali absolutni zmagovalci v kategoriji komornih zasedb. Njihov največji uspeh do sedaj je bila prva nagrada na mednarodnem tekmovanju Jan Koetsier v Münchnu 2014, kjer so za nagrado prejeli snemanje za bavarski radio.

Na zadnjem Aninem večeru se je predsednik KD Leskovec pri Krškem Janez Kerin zahvalil vsem, ki so kakor koli pomagali pri koncertih, sam večer pa je povezovala Mirjana Marinčič.

Anton Hruševar  
 
« Nazaj na seznam
»