Časopis za pokrajino Posavje
18.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Učenci Glasbene šole Brežice šolsko leto zaključili z živim basovskim ključem

Objavljeno: Ponedeljek, 24.06.2019    Rubrika: KULTURA Redakcija
glasbena_sola_brezice_postavljanje_basovskega_kljuca (36)

Živi basovski ključ iz učencev, staršev in zaposlenih Glasbene šole Brežice

Glasbena šola Brežice je svojim učencem - teh je približno 340 - na zadnji šolski dan podelila spričevala, kot neke vrste atrakcijo ob zaključku šolskega leta pa povabila, da na zelenici med pošto in vodovodnim stolpom v Brežicah postavijo živi basovski ključ.

glasbena_sola_brezice_postavljanje_basovskega_kljuca (1)

Učenci so bili na zadnji šolski dan, razumljivo, zelo dobro razpoloženi.

Na idejo je prišel ravnatelj GŠ Brežice mag. Daniel Ivša, ki nam je dejal, da so podobno storili že učenci glasbene šole v pobratenem češkem mestu Dobřany, le da so se postavili v obliki violinskega ključa. Ker se oba ključa v notnem črtovju povezujeta, so se v Brežicah odločili, da bodo upodobili basovski ključ. Po ravnateljevih besedah so akcijo želeli izpeljati že lani ob koncu šolskega leta, a jim je zagodlo vreme, letos pa za to ni bilo nobenih ovir. Ker je dvorišče brežiškega gradu danes zaradi uvodnega dogodka festivala Brežice, moje mesto zasedeno, so se odločili, da živi basovski ključ naredijo na zelenici, kjer bo ob koncu tedna glavno prizorišče festivala BMM.

V živem basovskem ključu je bilo po ravnateljevih ocenah približno 200 ljudi, in sicer učencev, staršev in zaposlenih v GŠ Brežice. Kot je še dodal, želijo s podobno akcijo nadaljevati tudi v prihodnjih letih, vendar ni nujno, da na isti lokaciji, pa tudi ideja bo lahko malce drugačna. "Pustimo se presenetiti," še pravi Ivša.

V fotogaleriji še nekaj panoramskih fotografij, ki so nastale iz simbola mesta Brežice - vodovodnega stolpa.

R. R.
« Nazaj na seznam